Позичив приставку T2 телебачення та продав її аж за 50 грн

Автор 04 квітня 2020, 13:38

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що 17 березня 2020 року, обвинувачений, перебуваючи у будинку потерпілого, помітивши комплект цифрового ефірного приймача, під приводом тимчасового користування ним, попросив у потерпілого надати вказане майно та пообіцяв повернути через декілька днів, на що потерпілий погодився.

У подальшому обвинувачений, заволодівши майном, не маючи наміру повертати його власнику, продав комплект, за що отримав грошові кошти в сумі 50 грн., які використав на власний розсуд.

У результаті протиправних дій, обвинувачений заподіяв потерпілому майнової шкоди на загальну суму 346,67 грн.

Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 190 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів