Замість того щоб розрахуватись за продукти, вкрав з картки 8000 грн

Автор 03 вересня 2019, 14:21

Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу жителя Шепетівського району, обвинуваченого у привласненні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів (частина 1 статті 357 Кримінального кодексу України), та крадіжці (частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, під час спільного застілля потерпілий дав банківську картку своєму односельцеві, аби той купив ще алкоголю і продуктів. Однак, обвинувачений платіжний документ власнику не повернув, а ввечері того ж дня вкрав з його рахунку 8 тисяч гривень.

Санкція частини 1 стаття 357 КК України передбачає покарання штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, а кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 185 КК України, карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів