На військових складах у Цвітосі відбулася спроба підпалу

Автор 21 лютого 2019, 21:35
Вибухи складів у Ічні Вибухи складів у Ічні

У Генштабі заявили про спробу підпалу одного з арсеналів Збройних Сил України. За інформацією ТСН йдеться про склади розташовані неподалік містечка Цвітоха на Хмельниччині - одному з найбільших в Україні арсеналів боєприпасів.

За неперевіреною інформацією, було займання, але в Генеральному штабі кажуть, що встигли відвернути спробу підпалу.

Загрозу оперативно було ліквідовано, без наслідків. Тривають невідкладні слідчі дії правоохоронних органів.

Нагадаємо, що 6 травня 2005 року на цих складах вже один раз сталась пожежа. Це викликало детонацію боєприпасів. У радіус розлітання осколків потрапив гуртожиток для військовослужбовців.

Під час гасіння пожежі отримали поранення 9 військових, але пожежу швидко вдалося ліквідувати. Ніхто із цивільних не постраждав.

Загалом на складах зберігалося майже 110 тисяч тонн боєприпасів. Розслідування встановило, що склад підпалив один із офіцерів частини, який займався списуванням військового майна.

Також буквально пів року тому цей склад інспектував президент України. Там зараз будуються сучасний арсенал для зберігання боєприпасів. На його території буде введено вісім сховищ закритого типу, які дозволять розміщувати та надійно зберігати значну кількість боєприпасів для української армії. У 2014 році 80% боєприпасів, які знаходились на цьому арсеналі, зберігалися на відкритих майданчиках, в 2018 році – 72% вже зберігається в закритих сховищах, які «забезпечують якісне зберігання».  

Останнє редагування 22 лютого 2019, 00:31

Відео

0
репостів
0
репостів