Розділ Події

Над Шепетівкою літав Петро Порошенко та американські винищувачі

Автор 11 жовтня 2018, 16:43

Вже кілька днів шепетівчани мають змогу чути гул літаків, які доносяться з неба, але самі літаки вгледіти не так просто. Все через те, що це не звичайні пасажирські літаки, а винищувачі. А ще сьогодні над Шепетівкою пролетів вертоліт з президенетом, який напрявлявся на інспекцію військового арсеналу у Цвітосі, але про все по порядку.

З 8 по 19 жовтня на аеродромі «Старокостянтинів» тривають військові навчання «Чисте небо-2018». До багатонаціональних навчань залучили понад 700 військовослужбовців, екіпажі тактичної, винищувальної та військово-транспортної авіації України, США та інших країн. Під час навчань пілоти планують здійснити 330 літаковильотів та більше 10 десантувань особового складу і вантажів парашутним способом.

Навчання покликані підвищити рівень взаємосумісності Повітряних сил Збройних Сил України з повітряними силами збройних сил США та НАТО, відпрацювати ефективне спільне управління операцій в повітрі, відпрацювати спільне використання спроможностей розвідки та спостереження, а також кібернетичного захисту, який сфокусований на потребах повітряних сил.

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Об’єднаний операційний центр сил багатонаціональних навчань відвідав Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України. Порошенко прилетів не сам, а і з секретарем РНБО Олександром Турчиновим та міністром оборони Степаном Полтараком.

Президент проінспектував хід проведення цих навчань та переглянув прольоти і демонстрацію бойових можливостей літаків, що беруть участь у навчаннях. Також Президент спостерігав за діями групи тактичних літаків у повітрі за допомогою засобів автоматичного відображення польотів.

Петро Порошенко зустрівся з заступником Командувача силами Кібернетичного Командування Збройних Сил США генерал-лейтенантом Вінсентом Стюартом, а також поспілкувався з командирами бригад та інших підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

Глава держави зауважив: «П’ять років тому наші літаки іржавіли на землі, а військові льотчики забули, що таке небо. А от сьогодні кожен з вас мав можливість переконатися у професійній майстерності наших бойових пілотів  - воїнів, які надскладні завдання виконують на рівних зі своїми іноземними колегами».

Після цього президент на гвинтокрилі полетів у напрямку складів боєприпасів, що знаходиться у селі Цвітоха Славутського району. Саме цей склад вибухав після займання у 2005 році.

Петро Порошенко проінспектував хід будівництва сучасного арсеналу для зберігання боєприпасів. Президент зазначив, що на його території буде введено вісім сховищ закритого типу, які дозволять розміщувати та надійно зберігати значну кількість боєприпасів для української армії. Він також повідомив, що у 2014 році 80% боєприпасів, які знаходились на цьому арсеналі, зберігалися на відкритих майданчиках, в 2018 році – 72% вже зберігається в закритих сховищах, які «забезпечують якісне зберігання».  

Глава держави також оглянув цех складання ремонту та обслуговування боєприпасів, ознайомився з планом розвитку об’єктів зберігання боєзапасу ЗСУ у 2018-2020 роках та вжиті заходи для безпечного утриманні боєприпасів.

0
репостів
0
репостів