Рятувальники заперечують спізнення на пожежу у Пліщині

Автор 26 грудня 2016, 18:09
На сторінках нашого сайту ми писали про пожежу, яка сталаось 19 грудня у селі Пліщин Шепетівського району. Нагадаємо, потерпіла родина звинувачувала у недбалості пожежників, які на їх думку приїхали із запізненням та діяли непрофесійно. Сьогодні прес служба ГУ ДСНС України у Хмельницькій області звернулась до нас із спростуванням.
Рятуальники повідомили, що перший автомобіль був на місці за 10 хв після дзвінка з повідомленням про пожежу, за 5 хв використав вогнегасячі речовини. Всі дзвінки реєструються комп'ютером, тож рятувальники запевняють, що тут маніпуляції неможливі.

Запасу води в пожежному автомобілі вистачає на 4-5 хв. роботи. Далі успіх гасіння пожежі залежить від наявності, а в даному випадку відсутності джерел протипожежного водопостачання, організацією якого мав би опікуватися Голова громади.
Якщо сільський голова не думає про безпеку громади - то на лице факт ігнорування вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. Відтак і доводиться гнати на пожежу по 4-5 автомобілів, які просто - "підвозять" воду.
0
репостів
0
репостів