Доки киянин їхав до Шепетівки у відрядження з його картки вкрали 126 768 гривень

Автор 03 жовтня 2024, 15:55

Чоловіка вимагають сплатити борг за кредитним договором у розмірі 50 564 гривень. Однак він відмовляється, бо це шахраї викрали з його картки ПриватБанку 126 768 гривень. Про це йдеться у рішенні Святошинського районного суду Києва, опублікованому 1 жовтня 2024 року.

ПриватБанк вимагає стягнути з чоловіка заборгованість за кредитним договором у розмірі 50 564 гривень. Він пояснив, що під час відрядження (Київ - Ізмаїл - Шепетівка), а саме 31.08.2023 року в період часу з 17:30 до 19:00 стосовно його банківської картки в АТ КБ «ПриватБанк» було скоєно шахрайські дії, здійснено транзакцію на суму 73 269 гривень, а також взято кредит на оплату частинами у розмірі 53 499 гривень.

Також зазначив, що перед цими діями шахраї заблокували його мобільний номер телефону, а тому у нього не було доступу до "Приват-24", тому після виявлення зазначених обставин, зателефонував до ПриватБанку та повідомив про це представнику банку. 01.09.2024 року відповідач звернувся до відділення АТ КБ «ПриватБанк» де написав заяву про вчинення шахрайських дій та заблокував карту.

01.09.2024 року чоловік сформував звернення через кіберполіцію, а також повернувшись до свого місця проживання пішов до поліції, де написав заяву про вчинення шахрайських дій на підставі якого відкрили кримінальне провадження, витяг з якого було пред'явлено менеджеру відділення АТ КБ «ПриватБанк». Отже, зважаючи на викладені обставини у нього немає заборгованості перед банком.

Яким було рішення суду?

Суд задовольнив позов. З чоловіка на користь акціонерного товариства «комерційний банк «ПриватБанк» стягнуть заборгованість за кредитним договором про надання банківських послуг б/н від 31.08.2023 року у розмірі 50 564 гривень.

"Банк довів, що відповідач своїми діями чи бездіяльністю сприяти втраті, незаконному використанню персонального ідентифікаційного номера або іншої інформації, яка дає змогу ініціювати платіжні операції, зокрема, збільшувати кредитний ліміт та знімати кредитні кошти. Суд не встановив в діях банку вини щодо неналежного виконання зобов'язань з обслуговування рахунку та надання банківських послуг, також відсутній взаємний зв'язок між діями банку та наслідками, що настали для відповідача, а тому на переконання суду саме відповідач несе відповідальність за вказані операції та виникнення заборгованості на його картковому рахунку. З урахуванням наведеного, суд приходить до висновку про те, що АТ КБ «ПриватБанк» підтвердив належними і допустимими доказами обставини, які безспірно доводять, що відповідач, як користувач кредитної картки, своїми діями чи бездіяльністю сприяв у доступі до відомостей за кредитною карткою, його особового рахунку, акаунту чи додатку "Приват-24", незаконному використанню ПІН-коду або іншої інформації, яка дала змогу ініціювати платіжні операції 31.08.2023 року щодо перерахування з його карткового рахунку грошових коштів, а тому позовні вимоги АТ КБ «ПриватБанк» про стягнення заборгованості слід задовольнити", - наголосив суд.

Останнє редагування 03 жовтня 2024, 16:02
0
репостів
0
репостів