Ядерний шантаж рф триває: вночі поблизу ХАЕС зафіксували проліт "шахеда"

Автор 20 вересня 2024, 10:46

Крім того, на заході України оборонцям вдалося знищити 5 ударних БпЛА, повідомляє ПК "Захід".

Відомо, що у ніч на 20 вересня 2024 року російські окупанти атакували Донеччину трьома ракетами невстановленого типу, Дніпропетровщину – керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору ТОТ Запорізької області, а також 70-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ – рф).

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 61 ударний БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59.
Внаслідок активної протидії Сил оборони дев’ять ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила).

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Зокрема, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби повітряного командування «Захід» в зоні своєї відповідальності у Львівській, Івано-Франківській і Хмельницькій областях знищили усі ворожі повітряні цілі. Це 5 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131».

Щодо Хмельниччини, то про наслідки атаки повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін:

"Сьогодні, під час нічної атаки, був зафіксований проліт російського ударного БПЛА типу «шахед» у безпосередній близькості до ХАЕС. росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. Сьогоднішній інцидент з "шахедом" біля ХАЕС – чергове підтвердження.

Саме тому Президент України Володимир Зеленський, всі представники нашої держави так активно звертаються до партнерів надати Україні сучасні системи ППО, щоб ми могли захистити не лише себе, а й весь континент від російського терору."

Останнє редагування 20 вересня 2024, 11:05
0
репостів
0
репостів