Хмельничанин 9 років ґвалтував та розбещував своїх дітей-двійнят: що вирішив Верховний Суд

Автор 17 вересня 2024, 20:45

Офіс Генерального прокурора відстояв у Верховному Суді позицію щодо посилення покарання мешканцю Хмельницького, засудженому за систематичні зґвалтування та розбещення своїх малолітніх дітей (ч. 3, ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156 КК України).

Завдяки ювенальним прокурорам кривднику наразі призначено 14 років позбавлення волі. Рішення Верховного Суду є остаточним.

У суді доведено, що чоловік протягом 9 років вчиняв сексуальне насильство стосовно своїх дітей-двійнят. Протиправні дії він розпочав, коли дітям було по 5 років.

Засуджений примушував дітей дивитися відео порнографічного характеру. Також чоловік, користуючись відсутністю дружини та безпорадним станом доньки, неодноразово її ґвалтував. Для збереження таємниці своїх злочинних дій, погрожував фізичною розправою над ними та їх матір’ю.

Суд першої інстанції призначив засудженому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Однак сторона обвинувачення в апеляційній інстанції довела виключну аморальність і цинізм вчинених злочинів та домоглася збільшення тюремного строку до 14 років.

У суді касаційної інстанції засуджений, незважаючи на наявність беззаперечних доказів, не розкаявся та продовжував заперечувати свою вину.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду підтримав принципову позицію ювенальних прокурорів щодо необхідності зміни вироку, конкретизувавши кваліфікацію злочинів та обтяжуючі обставини. Суд залишив призначений строк без змін, не дозволивши злочинцеві уникнути справедливого покарання.

Інформацію про засудженого внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Це рішення Верховного Суду є важливим для формування сталої судової практики щодо кримінальних правопорушень проти статевої свободи та недоторканості дітей.

Офіс Генерального прокурора

0
репостів
0
репостів