Жительці Шепетівщини запропонували роботу в інтернеті: "напрацювала" аж 25 тис грн

Автор 16 серпня 2024, 17:24

41-річна жителька міста Нетішин Шепетівського району, яка хотіла заробити гроші через інтернет, перерахувала шахрайці майже 25 тисяч гривень зі своєї кредитної картки. За вказівками псевдоменеджерки жінка мала виконувати її завдання та закладати свої гроші за товари — їх їй обіцяли повернути.

Так, 11 серпня на мобільний телефон жительки м. Нетішин надійшло повідомлення із пропозицією заробити чималий заробіток. Надіславши посилання на сайт, жінка поставила «лайк», та скинула скрін-шот шахрайці. В подальшому потерпіла надіслала номер своєї картки банку, на який їй після цього надійшли грошові кошти.

Далі вона виконувала "завдання", які їй диктували. Основне з них було — це викуп товарів в інтернеті з одночасним поповненням власного гаманця. Якщо для покупки не вистачало грошей, то потрібно було докладати свої, які потім мали б повернутися в повному обсязі з усіма виплатами.

Шахрайка тримала потерпілу на гачку понад 3 доби. Нетішинка шість разів різними сумами перерахувала шахраям гроші — 24 778 гривень.

За даним фактом правоохоронці Шепетівського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Санкція статті передбачає штраф від 34 000 до 51 000 гривень, або громадські чи виправні роботи, або обмеження волі до трьох років.

0
репостів
0
репостів