З першого разу не дійшло: скільки штрафу отримав ізяславчанин за повторну їзду напідпитку

Автор 13 червня 2024, 15:08

Більше 40 тисяч гривень штрафу та позбавлення права керувати на п'ять років, – суд виніс вирок ізяславчанину за повторну їзду напідпитку. У листопаді минулого року патрульні склали адміністративні матеріали на жителя Шепетівщини за нетверезе кермування. Проте чоловік не зробив висновків з цього негативного досвіду та вдруге грубо порушив правила дорожнього руху.

Наприкінці травня цього року в місті Ізяслав працівники сектору реагування патрульної поліції виявили автомобіль «Skoda Felicia», який рухався з порушенням правил дорожнього руху.

Зупинивши автівку, інспектори встановили, що водій транспортного засобу не має водійського посвідчення та перебуває за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Як виявилось, цього самого водія патрульні зупиняли за нетверезе кермування у листопаді минулого року в селищі Білогір'я. Тоді поліцейські склали на нього адмінпротокол за ст. 130 КУпАП й суд позбавив порушника права керування.

Коли водія напідпитку поліцейські зупинили вдруге, він відмовся від проходження медичного огляду на стан сп’яніння. Патрульні склали на нього адмінпротокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння, вчинене повторно протягом року), а також виписали постанову за ч. 5 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права). Адміністративні матеріали спрямували на розгляд суду.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 40800 гривень штрафу із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на п'ять років.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів