На будівництві славутського депутата невідомі підпалили електрощитову

Автор 29 квітня 2024, 11:06

Тиждень тому ми писали про будівництво, яке розпочалось на береговій лінії Стриганського озера. Там славутський депутат будує базу відпочинку на природоохоронній території. Днями невідомі наробили там шкоди.

В ніч на 27 квітня, зловмисники підпалили центральну тимчасову електрощитову. З неї всі кабеля розведенні від майбутніх будиночків до адміністративного приміщення.

Пошкоджено повністю електричні мережі, які не були заживлені, а також розподільчі механізми та механізми захисту.

Власники вже написали заяву до поліції щодо псування майна, розмір збитку разом з усуненням наслідків від таких дій оцінили близько у 25-30 тис грн.

зображення viber 2024 04 29 11 03 49 769

Також варто зазначити, що це вже не перший випадок хуліганства там. До цього неодноразово пошкоджувались огороджувальні стовпчики та стовпчики, які зазначають межі території.

Представник майбутньої бази відпочинку Silentium відреагував на ці випадки вандалізму і запевнив, що жодних Законів чи норм будівництва на природоохоронній території вони не порушили.

Згідно договору укладеного з ДП "Ліси України", лісова ділянка, яка була їм передана у користування має обмеження господарською зоною.

У її межах проводиться господарська діяльність, спрямована на виконання покладених на парк завдань, знаходяться населені пункти, об'єкти комунального призначення парку, а також землі інших землевласників та землекористувачів, включені до складу парку, на яких господарська та інша діяльність здійснюється з додержанням вимог та обмежень, встановлених для зон антропогенних ландшафтів біосферних заповідників. { Абзац п'ятий частини першої статті 21 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1826-VI ( 1826-17 ) від 21.01.2010 } Закон (2456-12), чинний Верховна Рада України від 16.06.1992 № 2456-XII Про природно-заповідний фонд України

Як нас запевнили там не зводилось жодних фундаментів.

При монтажі тимчасових споруд було прийняте рішення не виймати грунт, провести роботи з мінімальним об’ємом земляних робіт. Під кожну тимчасову споруду влаштована бетонна підготовка товщиною до 15 см з закладними деталями для фіксації тимчасових споруд, що виконані з полегшених металевих конструкцій проти вітрових та снігових нагрузок, що утворюються під час експлуатації тимчасових споруд. Така технологія здатна отримати рівну поверхню, також захистити проти капілярного підняття вологи, відповідно корозії металевих конструкцій тимчасових споруд, а також просідання ґрунту й інших деформаційних процесів. А значить це допоможе забезпечити довгу і безпечну службу тимчасових споруд.

Відповідно до ДБН В.2.1-10:2018 «Основи і фундаменти будівель та споруд. Основні положення» фундамент - підземна частина споруди, яка сприймає навантаження від несучих конструкцій і передає їх на основу (грунт). При проєктуванні фундаментів неглибокого закладання та заглиблених повинні виконуватись розрахунки глибини залягання фундаментів (згідно п. 8.5), а саме глибини сезонного промерзання ґрунтів, що становить 0,9 м у Хмельницькій області.

Зазвичай товщина залізобетонної плити під фундаменти приймається рівною 300 мм. У тому випадку, якщо вона буде виконувати і функцію підлоги, її товщину рекомендується збільшувати до 500 мм.

В нашому випадку бетонна підготовка під тимчасові споруди з такими параметрами не відноситься до елементів фундаменту. В разі розірвання договору оренди землі легко демонтується, а благоустрій приводиться до попереднього вигляду.

Також представник Silentium запенив, що база відпочинку буде також виконувати соціальну функцію:

Один тиждень в кварталі будемо виділяти для відпочинку військових з сімʼями зі знижкою 50%. І три дні в кварталі абсолютно безкоштовно для військових або інших верств населення які мають особливі потреби із залученням психолога і масажиста-реабілітолога. Для дітей в Стриганах, ще місяць тому розпочали проект і підготовку матеріалів для встановлення сучасного дитячого майданчика.

Він розповів, що керівництво військової адміністраціії в особі Сергія Тюріна підтримали їх ініціативу:

В звʼязку з анексією Криму і неможливістю відпочинку в Одеському регіоні, керівництво ДП Ліси України та військової адміністраціії підтримала нашу ініціативу по створенню нової зони рекреації на Хмельниччині.

Знімок екрана 2024 04 29 113744

Останнє редагування 29 квітня 2024, 14:38
0
репостів
0
репостів