Правоохоронці затримали «продавця» молока

Автор 30 травня 2014, 14:13
Жінку, яка ніби дешево шепетівчанам продавала молоко, працівникам міліції вдалося затримати завдяки дзвінку потенційної жертви.
До правоохоронців з березня по травень зверталися літні шепетівчани, яких ошукала молода жінка. Постраждалі «велися» на недорогу ціну на продукти. Сценарій дій зловмисниці в усіх випадках схожий: жінка вдень заходила в квартиру до пенсіонерок, пропонуючи дешеве молоко. У березні жертвою зловмисниці стала 83-річна пенсіонерка, що мешкає на вулиці Карла Маркса. Після «вигідного» придбання молочної продукції з її помешкання зникли ноутбук, зимові шкіряні чоботи, які належали квартирантам. Бабуся звернулася у міліцію.

До чергової частини Шепетівського МВВС неодноразово надходили заяви від потерпілих громадян про крадіжки цінних речей, грошей, золота з їхніх квартир. Працівники сектору карного розшуку взяли під контроль подібні випадки. Почали проводити подвірний обхід, збираючи інформації про особу злочинниці.

— За описом потерпілі вказували на одну і ту ж жінку, яка приходила до їхнього помешкання та пропонувала купувати домашнє молоко, яйця, сир тощо — розповів Максим Панзига, начальник сектору карного розшуку, капітан міліції. — Коли господар квартири відволікався аби перелити молоко з банки, заплатити гроші за продукти, тим часом злодійка, залишалася без нагляду, «привласнювала» цінні речі, прикраси, гроші.

Однак недовго шахрайка продавала сільськогосподарську продукцію. 19 травня обачлива шепетівчанка повідомила правоохоронцям, що підозріла жінка пропонує їй купити молоко. Працівники міліції відреагували на дзвінок — оперативно виїхали за вказаною адресою. Правоохоронцям вдалося спіймати крадійку під час скоєння злочину.

Зловмисницею виявилась мешканка сусіднього району, 1967 року народження, не заміжня, раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за підроблення документів. Шахрайці вдавалося злегкістю ввійти в довіру до літніх людей, в більшості випадків самотніх. Яким чином жінка вираховувала своїх жертв, ще доведеться встановити слідству. Викрадені гроші та майно жінка витрачала для сплати кредиту та на власні потреби.

Проти зловмисниці порушено кримінальне провадження за ознаками частини 1, 2 статті 185 Кримінального кодексу України.

День за Днем
Останнє редагування 31 травня 2014, 15:50
0
репостів
0
репостів