Активізувались шахраї з продажу автомобільних шин: постраждало двоє мешканців Шепетівщини

Автор 01 березня 2024, 11:40

Мешканці Шепетівщини віддали шахраям майже 15 тисяч гривень. Минулої доби до територіальних підрозділів поліції Шепетівського району звернулось троє постраждалих від шахрайських дій. Більшість скоєних шахрайств стосувались дистанційної купівлі товарів.

Шахраї постійно використовують попит на товари, аби виманити у громадян їхні кошти. Аферисти розміщують в мережі оголошення про продаж актуальних товарів за привабливою ціною. У розмові з покупцями просять повну передоплату за товар, а коли отримують кошти – зникають, залишивши своїх "клієнтів" ні з чим.

У таку шахрайську пастку потрапили 65-річна жителька Славути та 36-річний житель Ізяслава.

Потерпілі мали намір придбати автомобільні шини. Вони знайшли відповідне оголошення на популярному сайті. Коли продавець попросив передоплату - переказали кошти, та бажаного товару так і не отримали.

64-річний нетішинець також натрапив на розповсюджену шахрайству схему. Чоловік отримав повідомлення про надання фінансової допомоги під час війни. Перейшовши за посиланням, він ввів реквізити своєї картки та коди доступу, в результаті втратив 4500 гривень.

За усіма перерахованими фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження та працюють над пошуком зловмисників.

Правоохоронці вчергове закликають громадян бути пильними. Під час онлайн-шопінгу користуйтеся послугами перевірених продавців або надавайте перевагу післяплаті.

Якщо отримаєте пропозиції щодо фінансової допомоги, перевіряйте інформацію перш ніж надавати персональні дані.

Бережіть свої заощадження від шахраїв.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів