Скільки не попереджуй мешканців Шепетівщини, а вони продовжують віддавати гроші шахраям

Автор 09 лютого 2024, 16:13

Попри попередження щодо повідомлення даних банківських карток, а також кодів та паролів незнайомцям, мешканці Шепетівщини продовжуть вперто нехтувати правилами фінансової безпеки. Минулої доби до поліції звернулись двоє жителів Шепетівщини, яких ошукали «псевдобанкіри». 

Так, у 67-річної жительки Грицівської громади шахраї випитали персональні дані під приводом захисту банківської картки. В результаті з її рахунку зникло понад 62 тисячі гривень.

51-річний житель Шепетівщини також намагалася захистити свої кошти. Псевдобанкір зателефонував та запропонував підвищити «ступінь захисту» банківського рахунку. Потерпілий виконав усі вказівки шахраїв та втратив 27 тисяч гривень.

Слідчі Шепетівського райуправління поліції за обома фактами розпочали кримінальні провадження та вкотре просять громадян бути обачними.

Якщо до вас телефонують невідомі та представляються працівниками банку, при цьому намагаються випитати реквізити карток, коди або паролі, одразу припиняйте розмову. Краще зателефонуйте на гарячу лінію свого банку та перевірте інформацію.

Поліція Хмельницької області

0
репостів
0
репостів