Вночі ПК "Захід" знищив 4 ударні БпЛА

Автор 18 листопада 2023, 10:14
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

На заході України ворожі БпЛА вчергове намагались атакувати Хмельниччину. Цієї ночі атака "шахедів" з південного сходу тривала понад вісім годин, повідомляє ПК "Захід".

Із 20-ї години 17-го по 04 годину 18 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ -рф) ударними БпЛА типу «Shahed».

Усього зафіксовано пуски 38 ударних безпілотників «Shahed-136/131».

«Шахеди» атакували у кілька хвиль, групами, у різних регіонах України, в зонах відповідальності усіх повітряних командувань Повітряних Сил.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 29 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Зокрема, на заході України 4 ворожих БпЛА ''Shahed - 136/131" знищено мобільними вогневими групами.

Ввечері, 17 листопада, близько 8 вечора Повітряні Сили ЗСУ повідомляли про загрозу застосування ворожих ударних БпЛА з півдня.

Вже о 23:44 повідомили про "шахеди" з Вінниччини курсом на Хмельниччину. О 00:03 ймовірно атакували Старокостянтинів, закликали місцеве населення залишатися в укриттях. Чергову атаку БпЛА у напрямку Старокостянтинова знову було зафіксовано о 00:53.

Пізніше про роботу ППО написали у Хмельницькой ОВА:

"Вночі, під час повітряної тривоги, в області працювали сили ППО. Повідомлень до відповідних служб про постраждалих або пошкодження інфраструктури не надходило.

Дякуємо ЗСУ за оборону неба над Хмельниччиною!"

Під час нічного терору ударними дронами рф в Одеському районі відбулось влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури, один співробітник отримав поранення. Пожежу, яка виникла вже загасили, повідомили у ДСНС.

Крім того, в обласній адміністрації повідомляли про влучання на об'єктах інфраструктури Запоріжжя, люди не постраждали.

За інформацією КМДА у столицю окупанти запустили майже десяток дронів. Сили ППО знищили усі безпілотники, за попередніми даними, в місті без жертв та руйнувань.

0
репостів
0
репостів