СБУ ліквідувала корупційну схему на Хмельницькій митниці

Автор 02 серпня 2023, 15:11

Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану одним із посадовців Хмельницької митниці. Встановлено, що заступник Кам'янець-Подільського митного поста систематично “обкладав даниною” місцевих підприємців.

За даними слідства, митник вимагав неправомірну вигоду із бізнесменів, які імпортували в Україну автотранспортні засоби. За винагороду він обіцяв не створювати штучних перешкод під час митного оформлення. Вартість таких «послуг» сягала 150 долларів США з кожної оформленої автівки.

У якості посередника організатор залучив до оборудки митного брокера.

СБУ задокументувала декілька фактів отримання хабарів зловмисниками. Зокрема вони вимагали від місцевого бізнесмена 40 тис гривень за безперешкодне оформлення 6 авто.

У рамках спецоперації “на гарячому” під час отримання чергового «траншу» затримали організатора схеми та його поплічника.

Обом фігурантам повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Слідство триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до цієї та інших схем.

Заходи з викриття проводили оперативники та слідчі Управління СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

0
репостів
0
репостів