Житель міста Нетішин постане перед судом за домашнє насильство щодо матері

Автор 03 березня 2023, 12:58

За процесуального керівництва Нетішинського відділу Шепетівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт про вчинення 21-річнним жителем м. Нетішин кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126 Кримінального кодексу України, що виразилось у психологічному насильстві щодо власної матері.

Як встановлено слідством, обвинувачений, проживаючи із своєю матір’ю упродовж тривалого часу, умисно систематично ображав останню нецензурними висловлюваннями, залякував та принижував її, вимагаючи гроші на власні потреби.

Зловмисник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за аналогічні вчинки, однак належних висновків не зробив та продовжив кривдити матір.

Санкція статті 126-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шепетівська окружна прокуратура

0
репостів
0
репостів