Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 28 березня 2022 року

Автор 28 березня 2022, 10:49

Розпочалася тридцять третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 28 березня.

Угруповання сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

Тривають оборонні бої в районах населених пунктів Топольське, Кам’янка, Суха Кам’янка.

Угруповання наших військ ефективно стримують просування противника у напрямках населених пунктів Гуляйполе та Запоріжжя.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбивають штурмові дії окупантів в районі населеного пункту Верхньоторецьке.

На Волинському та Сіверському напрямках продовжується ведення оборонних операцій, виконання інших завдань у визначених операційних районах. Обстановка контрольована, суттєвих змін не зазнала.

Угруповання сил і засобів оборони міста Києва стримує противника, який намагається прорвати оборону з північного заходу та сходу з метою взяття під контроль ключових автошляхів та населених пунктів.

На півдні основні зусилля Сил оборони зосереджуються на організації оборонних заходів міст Кривий Ріг, Запоріжжя та Миколаєва, утриманні визначених ділянок морського узбережжя, охороні та обороні об’єктів критичної інфраструктури. У визначених районах триває проведення стабілізаційної операції та виконання завдань територіальної оборони.

На Донецькому та Луганському напрямках угрупованням Об’єднаних сил за добу відбито 5 атак ворога. Українськими воїнами знищено 2 танки, бойову машину піхоти та один автомобіль. Також противник мав втрати у живій силі. Дані по кількості уточнюються.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було знищено 4 літаки, 1 вертоліт, 2 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил, також була задіяна для нанесення ударів по визначених наземних цілях та об’єктах окупантів.

Як минула ніч в регіонах 28 березня

Київська область

Ракетні удари та обстріли населених пунктів в Бучанському районі — с. Петрушки, Шпітьки, втрати уточнюються. Борщагівська ТГ, Вишнівська ТГ — ракетний обстріл. Є попадання в житлові будинки.

Святопетрівське — обстрілом пошкоджено будинок.
Бої в Ірпені, Бучі, Гостомелі. Обстріли та бої вздовж Житомирської траси.

Чернігівська область

Чернігів: оборонні бої навколо міста. Увечері — мінометний обстріл одного з житлових мікрорайонів міста, загиблих немає.

Вночі — сильні обстріли позицій оборонців міста та житлових кварталів, дані по руйнуваннях та постраждалих уточнюються.

Житомирська область

Вночі три ракетно-бомбових удари: Житомирський та Коростенський райони. Є двоє поранених.

Харківська область

Харків: вночі окупанти продовжували завдавати ударів зі зброї дальньої дії по околицях міста.

По області: авіаударами атакували Оскіл Ізюмського району. Ракета влучила прямо в один із житлових будинків. Загинула родина із 4 осіб. 4-річна дитина поранена.

Ведуться активні бої в Ізюмі.

Волинська область

Ввечері близько 22.00 був ракетний удар у нафтобазу на околицях Луцька. За попередніми даними жертв немає. Гасіння триває.

Луганська область

У Сєвєродонецьку та Рубіжному невпинні обстріли. У передмісті Сєвєродонецька, в с. Борівському загинула дитина.

ЗСУ вибили росіян з одного з районів Рубіжного. Загалом на Луганщині та Донеччині за день відбили 5 масованих атак російської армії – знищені танки, БМП, автотранспорт противника. Сьогодні зранку ще один загиблий та поранений у Рубіжному.

Донецька область

Стабільно напружено — по всій лінії зіткнення. Ворог атакує, але не просунувся. Блокада Маріуполя триває. Колона автобусів, що вирушила із Запоріжжя до Бердянська для евакуації маріупольців, поки що стоїть перед в'їздом в місто - її не пропускають

Херсонська область

На Херсонщині остання доба ознаменувалася сильними вибухами. Найчастіше повідомлення про бойові дії приходили з територій, які межують з Миколаївщиною та Дніпропетровщиною( Високопілля, Велика Олександрівка, Берислав, Снігурівка, Станіслав).

За останню добу російські військові дуже сильно обстріляли с. Станіслав та смт Велика Олександрівка, є загиблі, серед них діти.

Житомирська, Кіровоградська, Дніпровська, Миколаївська, Чернівецька, Черкаська, Полтавська, Одеська області — вночі або зранку повітряні тривоги. Ударів не зафіксовано.

Івано-Франківська, Волинська, Вінницька, Закарпатська, Хмельницька, Тернопільська, Львівська, Запорізька області — ніч минула без тривог.

Дані по втратах росії у війні проти України

  • особового складу ‒ близько 17000 осіб,

  • танків / tanks ‒ 586 од,

  • бойових броньованих машин ‒ 1694 од,

  • артилерійських систем – 302 од,

  • РСЗВ ‒ 95 од,

  • засоби ППО ‒ 54 од,

  • літаків ‒ 123 од,

  • гелікоптерів ‒ 127 од,

  • автомобільної техніки ‒ 1150 од,

  • кораблі /катери ‒ 7 од,

  • цистерн з ПММ ‒ 73,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня ‒ 66.

  • Спеціальна техніка ‒ 21.

  • Пускові установки ОТРК/ТРК ‒ 4

Останнє редагування 28 березня 2022, 11:02
0
репостів
0
репостів