Розділ Бізнес

Шепетівський кінотеатр вкотре продали: хто переміг на торгах на цей раз

Автор 04 березня 2024, 21:33

У Шепетівці вчергове відбувся аукціон з продажу будівлі міського центру культури та дозвілля, який більш відомий шепетівчанам як колишній кінотеатр імені Островського. Про це ми дізнались зі сторінки аукціону в Prozorro.

На нові торги прийшли вісім учасників. Серед найбільших пропозицій: Зведенюк Олеся Володимирівна запропонувала за будівлю 17 мільйонів 420 тисяч гривень, а переможцем торгів стало приватне підприємство “Фондако Україна”, яке запропонувало заплатити за колишній кінотеатр 23 мільйони гривень.

"Учасники, які брали участь, платили гарантійний внесок. Вони — не місцеві. Учасники аукціону по Google-картах бачать, що споруда кінотеатру знаходиться в центрі міста, в привабливому місці. Вони пропонують за неї великі гроші на аукціоні, виграють його. Коли приїжджають на місце та бачать, що будівля повністю в аварійному стані, розуміють, скільки треба вкласти грошей в демонтаж приміщення — відпомляються від сплати ціни, з якою перемогли в аукціоні. Після чого їх гарантійний внесок поступає в дохід місцевого бюджету, а учасників — дискваліфікують", — пояснив заступник Шепетівського міського голови Віталій Янушевський.

Переможець торгів зареєстрований у Києві, а директором та засновником підприємства є Олена Остапчук. Фірма займається оптовим продажем продуктів харчування.

"Гарантійний внесок в аукціоні був 201 тисяча гривень. Відповідно, якщо "Фондако Україна" відмовиться від викупу приміщення, то її внесок "згорить". Та автоматично визнається переможцем торгів другий учасник. Якщо і він відмовиться,то аукціон буде проводитися вшосте", — зазначив заступник мера.

З його слів, головна умова до переможця аукціону – протягом трьох років демонтувати приміщення, збудувати нове та ввести в експлуатацію.

"Один з напрямків об'єкта має бути соціального спрямування. Тобто розглядається варіант побудови торгово-розважального комплексу", — додає Віталій Янушевський.

Епопея продажу кінотеатру

Варто нагадати, що колишній кінотеатр продають вже не вперше. У 2018-му році кінотеатр продали у розстрочку. ТОВ «Виробниче об'єднання КМЗ» обіцяв після запуску оновленого кінотеатру там буде діяти торгово-розважальний центр «Островський», де буде працювати кінозал (біля 100 глядацьких місць), піцерія та кафе. Інвестор зобов'язувався проводити реконструкцію будівлі та поступово вводити в експлуатацію заплановані об'єкти розважального центру. Однак ніяких робіт не проводилось.

28 листопада 2019 року після довготривалих судових суперечок кінотеатр повернули у комунальну власність Шепетівки.

13 липня 2023 року Виконавчий комітет Шепетівської міської ради провів торги з продажу. За кінотеатр торгувалися 16 учасників. Переможцем став Тищенко Є. О. Він запропонував суму в 23 150 000 грн. Однак, як зазначив міський голова Віталій Бузиль, переможець передумав:

Переможець електронного аукціону підписав протокол торгів, таким чином міський бюджет отримав 40 тисяч гривень. Але від підписання договору купівлі—продажу відмовився

Відтак, цей об’єкт знову було виставлено повторно на аукціон, який відбувся 8 листопада 2023 року. На торги зареєструвались десятеро учасників. Стартова ціна становила 200,4 тис. грн, але в процесі торгів вона зросла у 110 разів.

Найбільшу ставку у розмірі 22 млн грн запропонувала підприємиця з Києва Ситник Валентина Михайлівна. Але цей покупець теж відмовився від покупки.

На торгах 15 січня 2024 року взяли участь вісім учасників. Найбільші пропозиції запропонували ФОП Щукін Вячеслав Володимирович та ФОП Бондарчук Анжела В'ячеславівна. Остання й перемогла на аукціоні з пропозицією у 25 млн грн.

Однак, за даними порталу YouControl, Анжела Бондарчук фігурує серед обвинувачених у справі привласнення коштів колишнього банку “Аркада”.

Останнє редагування 06 березня 2024, 11:04
0
репостів
0
репостів