Розділ Бізнес

Шепетівський кінотеатр досі повертають у власність громади через суди

Автор 16 жовтня 2019, 17:21

Рішенням господарського суду Хмельницької області від 18 червня 2019 року договір купівлі-продажу будівлі кінотеатру — міського центру культури та дозвілля імені М. Островського було розірвано. Оскільки в укладеному договорі між ТОВ «Виробниче об’єднання «КМЗ» та Шепетівською міською радою було визначено порядок розрахунків за придбаний об’єкт, та перелік робіт, які протягом чотирьох років мало зробити товариство. Умови договору та особливості його виконання були погоджені сторонами і відповідно до актів цивільного законодавства є обов’язковими для дотримання. Проте, умови договору ТОВ «Виробниче об’єднання «КМЗ» не виконувало.

Шепетівська міська рада була зацікавлена у реконструкції, збереженні профілю діяльності об’єкта,  отриманні коштів за продаж. Однак, після порушення покупцем умов договору скористалася своїм правом та звернулася до суду для розірвання договору купівлі-продажу і рішенням суду від 18 червня 2019 року договір було розірвано. 

Однак, не погоджуючись з рішенням господарського суду Хмельницької області, ТОВ «Виробниче об’єднання КМЗ» подало апеляційну скаргу до Північно-західного апеляційного господарського суду, де 15 серпня 2019 року було відкрито апеляційне провадження.

8 жовтня 2019 року на адресу Північно-західного апеляційного господарського суду від ТОВ «Виробниче об’єднання КМЗ» надійшла заява про відвід головуючого судді та суддів у складі колегії у даній справі.

Заявляючи відвід колегії суддів, заявник вказував на той факт, що головуюча суддя була призначена при злочинній владі Віктора Януковича, а інші судді у складі колегії мали упереджене ставлення до підприємств, які намагаються розвивати бізнес-проекти на заході України.

На переконання заявника, зазначені вище обставини викликають сумніви в неупередженості та об’єктивності складу суду.

Судова колегія прийшла до висновку про необґрунтованість заяви ТОВ «Виробниче об’єднання КМЗ» про відвід  колегії суддів, та залишила заяву без задоволення.

Про подальший розгляд справи будемо повідомляти додатково.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів