Отримували бойові доплати, а самі в цей час ходили по масажних кабінетах та фітнес-центрах

Автор 13 лютого 2024, 13:25

Працівники ДБР звершили досудове розслідування щодо двох військовослужбовиць однієї з частин Рівненської області. Жінки 11 місяців не з’являлися на службі, але отримували грошове забезпечення та бойові доплати. Обвинувальні акти направлено до суду.

Після повномасштабного вторгнення рф до України матір з донькою розпочали службу в одній із військових частин міста, де заступником командира був їхній близький родич: колишній чоловік та батько.

Жінка обійняла посаду заступниці командира роти з морально-психологічного забезпечення та мала перебувати на Сході країни, а донька – оперативного чергового відділення підготовки даних штабу і згідно з документами несла службу на українсько-білоруському кордоні.

Щомісяця донька отримувала «бойову» доплату у розмірі 50 тис. грн, мати – 120 тис. грн. Проте, фактично вони несли службу тільки перші 3 місяці, а згодом повернулися до Рівного, де вели активне соціальне життя. Зокрема, їх неодноразово помічали у масажних кабінетах та фітнес-центрах.

До моменту викриття жінкам було протиправно виплачено майже 1,5 млн грн.

Вони обвинувачуються у самовільному залишенні військової частини військовослужбовцем, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 407 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Крім того, в суді уже розглядається справа керівника оперативної чергової за фактом недбалого ставлення до служби (ч. 4 ст. 425 КК України). Саме за підписом цього заступника командира донці посадовця було протиправно нараховано 510 тис. грн. Він уже визнав свою провину та відшкодував державі завдані збитки.

Досудове розслідування щодо можливих протиправних дій інших посадовців з керівництва вказаної військової частини триває.

Процесуальне керівництво здійснює Рівненська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

0
репостів
0
репостів