- Форум
- Рідне місто
- Події
- Шепетівщину відвідає Предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату
Шепетівщину відвідає Предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату
- Yyuurriiyy
- Старший учасник
- Дописи: 44
- Подяка отримана: 6
Теж грішив?Михайло Ворончук пише:
Так і знавНевзорова подивись
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- НЕкремлебот
- Платиновий учасник
- Дописи: 603
- Подяка отримана: 156
Лео Таксиля? Це який "Біблію для віруючих та невіруючих" написав? Блін, ну і порада)))Юрий пише: ....Таксиля почитай,...
- 259051213422@odnoklassniki.com
- Платиновий учасник
- Дописи: 839
- Подяка отримана: 133
Symbioz пише:
Міша, Вавілон Великий почалі зрівнювати з церквою пізні гілки християнства та новостворені секти, щоб погіршити репутацію церкви. До речі таке твердження найбільш притаманно Свідкам Єгови)
Взагалі то Вавілон Великий ототожнювали з Римом та/або Римською Імперією. Також порівнювали з Ієрусалімом, тому що Апокаліпсіс писався в час руйнування Ієрусаліму та Ієрусалімського храму.
Апокаліпсис писався у 98 році н.е., а Єрусалим римляни зруйнували у 70 році н.е. Крім того "Вавилон" блудить з "царями", тобто сам не може бути одним з них, бо після його знищення царі (і купці) залишаються на своїх місцях - вони кажуть "горе, горе...".
З Римом ототожнювали не сам Вавилон, а інший прообраз - "багряного звіра". Причому першими це почали робити католики, а згодом уже протестанти, як я писав вище.
Крім того, я не писав, про те ЯКА релігія є частиною Вавилону, я цього не знаю, тут уже кожен вирішує сам. "погіршити репутацію церкви" - репутацію загальновизнаного християнства погіршити більше, ніж це зробило воно саме - уже неможливо Почати від "християнізації" Русі і закінчуючи салютуючим Гітлеру папою римським
Доречі, священники, створеної у ті ж часи РПЦ МП, теж дивлячись по ситуації, доволі дружні були з "окупантом". От митрополит Сергій, наприклад:
І після цього всього якісь там винайдені госдепом Свідки напишуть,що УСІ світові релігії належать до символічного Вавилону. Ну це буде уже прям такий удар по репутації шо всьо Це як зараз написати статтю-викриття про якогось Чікатіло - "Він списував на уроках математики!".
- Yyuurriiyy
- Старший учасник
- Symbioz
- Платиновий учасник
Михайло Ворончук пише: Апокаліпсис писався у 98 році н.е., а Єрусалим римляни зруйнували у 70 році н.е. Крім того "Вавилон" блудить з "царями", тобто сам не може бути одним з них, бо після його знищення царі (і купці) залишаються на своїх місцях - вони кажуть "горе, горе...".
З Римом ототожнювали не сам Вавилон, а інший прообраз - "багряного звіра". Причому першими це почали робити католики, а згодом уже протестанти, як я писав вище.
І після цього всього якісь там винайдені госдепом Свідки напишуть,що УСІ світові релігії належать до символічного Вавилону. Ну це буде уже прям такий удар по репутації шо всьо .
Чесно кажучи, якесь спотворене трактування, Міша (при чому тут взагалі госдеп). Проте можу зрозуміти - вас так вчать, а ви це дуже добре сприймаєте - навіть спорити не стану - я так не вивчаю.
ІМХО - не може бути секта (для тебе нахай буде "релігія", щоб не образливо - хоча ви не ображаєтесь))), створена трохи більше 100 років тому, бути чимось більшим ніж фінансова пираміда, інсування якої нероздільно пов'язане з різними методами психологічного впливу, хоча яка (тут потрібно віддати шану) добилаась на цьому поприщі неймовірних результатів)
Повторю - це просто висловлена саме моя думка і написана не для продовження суперечки - моїх знань для переконання Міши - недостатньо, гуглити впадло)))
Спор на форуме - это всё равно, что олимпиада среди умственно отсталых. Даже если ты победил - ты всё равно......умственно отсталый.
- Платиновий учасник
Як сам Ісус казав - "як до мене ставились, так і вам буде". Як під копірочку Та сама мова.
А доречі, в чому "спотвореність" мого трактування? Конкретніше якось, якщо можна. Бо ж аж цікаво.
- Symbioz
- Платиновий учасник
Юрий пише: Ндя... як об стінку горохом.
Останній раз спробую- ти плутаеш біле з чорним. Я тобі- що УПЦ робить для припинення війни, а ти мені-слідкують щоб патрони не закінчилисьпідтримують морально, та матеріально... УПЦ підримує матеріально... ага, а я думав що це роблю я, та мільйони таких як я. Сам "Святійший та Блаженний" ( пробачте) продав весь свій автопарк, дачі, заводи, пароходи... та особисто все роздав бійцям до останньої копійки. Ага, телевізор казав, вірю.
Слухай, або ти знатний троль, або я тобі не заздрю. Таксиля почитай, Невзорова подивись... буде мало ще щось підкину, звертайся.
Питання не закрите.
По-перше, на троля більше схожий ти - вже третій допис не можеш питання закрити
По-друге, я тобі свою думку та декілька прикладів допомоги, яку, як я вважаю може надати церква, виклав, До речі приклади навів з реального життя, з чим стикався сам, не з телевізора.
А в результаті ти сам навіть не навів жодного прикладу в свою правоту, не зміг навіть пояснити що ти сам маєш на увазі під "припиненням війни", під поняттям "допомоги для її припинення",ототожнив церкву тільки з священниками і зовсім забув про прихожан, які є її частиною... ой як по дитячому. Ні не по дитячому - а просто не розібравшись, по телевізійному
Спор на форуме - это всё равно, что олимпиада среди умственно отсталых. Даже если ты победил - ты всё равно......умственно отсталый.
- Dj Os
- Автор теми
- Адміністратор
- Редактор
- Yyuurriiyy
- Старший учасник
Symbioz пише:
Юрий пише:
По-перше, на троля більше схожий ти - вже третій допис не можеш питання закрити
По-друге, я тобі свою думку та декілька прикладів допомоги, яку, як я вважаю може надати церква, виклав, До речі приклади навів з реального життя, з чим стикався сам, не з телевізора.
А в результаті ти сам навіть не навів жодного прикладу в свою правоту, не зміг навіть пояснити що ти сам маєш на увазі під "припиненням війни", під поняттям "допомоги для її припинення",ототожнив церкву тільки з священниками і зовсім забув про прихожан, які є її частиною... ой як по дитячому. Ні не по дитячому - а просто не розібравшись, по телевізійному
Все. Я пас. Здаюсь. Особисто я, дотримуюсь пастафаріанских поглядів- рахую, що за ними майбутнє.
Рамінь!
- Платиновий учасник
- Форум
- Рідне місто
- Події
- Шепетівщину відвідає Предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату