Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
Dj Os пише: Я для своєї мами на ноутбук встановив Убунту, вона без проблем ним користується. Тому на рахунок того, шо нею може користуватись лише продвинутий адмін можна посперечатись.
Неужели я не один в своих доводах? Это радуетЗ системою Linux працюю з 2006 року, і по суті дискусії можу сказати:
Я для своей мамы тоже поставлю Убунту и она тоже будет ей пользоваться без проблем. Хотя нет... 1с для нее критично.Я для своєї мами на ноутбук встановив Убунту, вона без проблем ним користується.
Смішно, особливо якщо врахувати, що проект Wine існує 20 років і вперто підтримує роботу багатьох сучасних ігор.vasyok пише: 1. Для "ігрушок" операційні системи на базі Linux не годяться зовсім, ну хіба є екземпляри на базі dos емуляції (вроді doom), або zuma і.т.д.
Почитайте тут: v8.1c.ru/overview/Term_000000666.htm#1Dentist пише: Для 1С-ки Лінуск взагалі не підходить, на будь яких установах 1С-ка просто необхідна, тому в цьому випадку саме віндовс.
Стикнувся також з проблемою, коли бухгалтерші 40+ років і вона аж ніяк не піддається на навчання, аж дуже все туго йде, а як працівник вона відмінний, що тоді робити, вінда рятує.
Що ж там ще є таке, що не входить сюди :Dentist пише: А будь-які доповнення які реально не поставиш на лінукс, я не говорю за просту базу та клієнт, а саме за додаткові обробки, без яких 1С-ка просто кусок калькуляьтора, + багато хто ще сидить саме на 7,7 та не переходять на 8-ку. Тому для реально нормальної роботи треба лише Win.
Під вайном запускав багато чого, від ігрушок і до прог різного напрямку, тому можу сказати що навіть запуск гри не гарантує її нормальну і швидку роботу під вайном. Глюки бувають дуже різні: наприклад порикручував програму для бухгалтерії(назви не памятаю але точно не 1с) знаходиться на сервері і при запису даних в неї чи їх експорту на вінді вона переходить в монопольний режим при цьому решта користувачів можуть тільки проглядати дані, в лінуксі база не блокується і коли главбух робить файл експорту в Клієнт-банк, а якийсь користувач записує дані, відповідно експортується чорт знає що. Проблему вирішив дуже просто: доробив програму своєї дипломної яка працювала нормально на лінуксі до необхідного функціоналу. Як на мене краще шукати аналоги програм та ігр у Лінуксі(навіть в репозиторіях є дуже багато чого) ніж прикручувати "сліпого до плота" в вайні, бо глюки можуть ой як дорого коштувати, а такий софт як Ліга Закон, АВК і.т.д під вайном нормально не запрацює. На мою думку найкращий вихід це термінальний сервер і на нього все глючне закинути, а власний софт писати на java або Сі.Green Lord пише:
Смішно, особливо якщо врахувати, що проект Wine існує 20 років і вперто підтримує роботу багатьох сучасних ігор.vasyok пише: 1. Для "ігрушок" операційні системи на базі Linux не годяться зовсім, ну хіба є екземпляри на базі dos емуляції (вроді doom), або zuma і.т.д.
А якщо іграшка написана під Linux, то також не годиться?
Міфи про Wine - wiki.winehq.org/Debunking_Wine_Myths
+Під вайном запускав багато чого, від ігрушок і до прог різного напрямку, тому можу сказати що навіть запуск гри не гарантує її нормальну і швидку роботу під вайном.
Може у вас упереджене ставлення?P.S дома лінукс вже з 2007 року і так як ігрушки не граю,
Сайт міста Шепетівка ©2005-2026
Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на shepetivka.com.ua