Linux vs Windows
- Green Lord
- Автор теми
- Елітний учасник
- Дописи: 180
- Подяка отримана: 111
Я бачу, шановний lamer85, шо ви "великий" спеціаліст з комп'ютерної техніки і програмного забезпечення, і, як виходить з вашого коментаря, дуже добре розбираєтесь в Лінукс і комп'ютерній термінології.2) Окрім клавіші "Windows", жодної апаратної "заточки" під дану ОС в у цьому ноуті немає. І який ККД? Це двигун внітрішнього згорання чи що? ККД компютера цілком залежить від прокладки між компом і земною поверхнею
На жаль, я не схильний поділяти Вашу думку про вашу самооцінку, але маю підозри, що по даному питанню ви малоосвічений "спеціаліст".
Хочу нагадати фундаментальну відмінність між сімейством Windows та Linux:
Windows вимагає щоб апаратна начинка відповідала вимогам ОС, тоді як у Linux ОС адаптують під можливості "заліза".
Про це написано в дописі про ноутбук - читайте з самого початку згори.1) Що ви ним робите?
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- Lego
- Платиновий учасник
- Green Lord
- Автор теми
- Елітний учасник
Вопрос из разряда: "И как у вас из крана вода бежит?"И как у вас игры на линуксе идут?
Нормально. Ставишь Wine, конфигурируешь преффикс, запускаешь игру, играешь.
appdb.winehq.org/votestats.php
- lamer85
- Платиновий учасник
- Дописи: 637
- Подяка отримана: 194
Оце потішили Треба ставити "убунту" (хай меня покрасять якщо ви нет під цією зборкою сидите), потім запускати недоношений API, який лише КОСИТЬ під віндяшний, потім під цим вінігретом запускати ігрушку. А з х64 програми як? У бету? Раз через раз? Ну звичайно тут i7 потрібен. І 150 гіг оперативки.Green Lord пише:
Вопрос из разряда: "И как у вас из крана вода бежит?"И как у вас игры на линуксе идут?
appdb.winehq.org/votestats.php
Про конфігурацію (а вірніше компіляцію - так як ядро можна зібрати самому - не НАПИСАТИ, а просто видати вбудованому сішному компілятору команду "run") - я нічого не говорив. А говорив я про те, що ДУЖЕ тупо використовувати одиниці виміру роботи і потужності для оцінки роботи компютера. Ви б уже писалу у кубометрах, чи ще краще у метрах в секунду за секунду - ото якраз одиниця для виміру продуктивності ЕОМ. Принаймні не гірша за ККД.
Звичайно - Лінукс дуже хороша система. Як і будь який юнь (щоб там не означала назва цієї ОС - а лінукс це таки юнікс). Але рвати на собі рубаху що вже аж там холєра мать по всім статтям удєлує вінду - я б не став. Обидві системі у плані стабільності і продуктивності приблизно однакові. Хоче ще є "ефект плацебо" - ну і ЧСВ.
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
Якби на певні програми, я би без проблем перейшов на лінукс, для звичайного користувача він в 100 раз зрозуміліший, а якшо ти думаєш не так, то певно ти юзав лінукс ше років зо 5 тому
- Green Lord
- Автор теми
- Елітний учасник
Якщо ви помітили застосування термінів поза сферою їх використання, то чому б не уточнити, що малось на увазі? Чому б вам не спробувати спочатку зрозуміти опонента, а не одразу робити якісь висновки?А говорив я про те, що ДУЖЕ тупо використовувати одиниці виміру роботи і потужності для оцінки роботи компютера. Ви б уже писалу у кубометрах, чи ще краще у метрах в секунду за секунду - ото якраз одиниця для виміру продуктивності ЕОМ. Принаймні не гірша за ККД.
Мова йде не тільки про стабільність та продуктивність ОС, але й про ефективність від використання комп'ютера (завантаження дискового простору, робота фонових програм, підтримка периферії в залежності від версії ОС і т.д.) з тою чи іншою ОС. І ось тут Windows, для пересічного користувача, мало чим може бути нарівні з Linux.
Класичну Ubuntu не використовую, або Ubuntu Studio, або Linux Mint. Тільки от незрозуміло, чим Вам так не до вподоби спосіб запуску ігор? Що, одна і та сама гра від того, на якому API запускається (сторонньому чи рідному) якоюсь інакшою стає?Треба ставити "убунту" (хай меня покрасять якщо ви нет під цією зборкою сидите), потім запускати недоношений API, який лише КОСИТЬ під віндяшний, потім під цим вінігретом запускати ігрушку. А з х64 програми як? У бету?
Якими наприклад?А з х64 програми як?
- lamer85
- Платиновий учасник
Ну тобі аби зі мною посперечатись. Ну хто сказав, що я думаю не так? Я багато чого переношу саме з лінукса - бо дійсно, у плані юзабіліті, він зручніший (мається на увазі ОБОЛОНКИ ОС - бо сам лінукс нічим не зручніший за командний рядок вінди. Власне віндова "консоль" - це і є "гола" вінда. Десктоп, плитки і т.д. - це лиш ОБОЛОНКА - GUI). І я б теж з радістю перейшов на ліня, але для роботи, як це не дивно - вінда зручнішою виходить (причому XP). Так уже склалось історично.Dj Os пише: На рахунок стабільності і продуктивності можна посперечатись, мовчу вже про юзабіліті.
Якби на певні програми, я би без проблем перейшов на лінукс, для звичайного користувача він в 100 раз зрозуміліший, а якшо ти думаєш не так, то певно ти юзав лінукс ше років зо 5 тому
- lamer85
- Платиновий учасник
Напишу лише про API - НІХТО крім Біла Гейтса і тисячі індусів, НЕ ЗНАЄ, як насправді працює WinAPI. Тим більше цього не знають розробники Wine. Як на мене - це безсумнівний програмний шедевр. Але все таки - він виконує функції API, але робить це ПО СВОЄМУ. Ніхто (крім розробника) не знає, як та чи інша програма, використовує ту чи іншу функцію. Достатньо одного "нестандартного" виклику процедури - і все лягає.
- Green Lord
- Автор теми
- Елітний учасник
Тому що Ви заперечуєте мені щодо:З якого дива ми стали опонентами?
- доцільності запуску ігор з-під Linux;
- використання терміну "ККД" не у його прямому значенні;
Я думаю цих прикладів достатньо
- Lego
- Платиновий учасник
Ответ из разряда: "Сам ты ламер"Вопрос из разряда: "И как у вас из крана вода бежит?"
Найдите 10 отличий:
Запуск игры под линуксом:
"Ставишь Wine, конфигурируешь преффикс (если ты раздупляешь в этом), запускаешь игру,(+ молишься, чтобы запустилось, + молишься чтобы не вылетело и сильно материшься, когда это происходит + 20 гривен каждый раз на валерьянку), играешь."
под виндой:
"
Ощутите, как говорится, разницу
Если бы я для себя не заморачивался по этому вопросу, то не задавал бы его вам. Но, теперь действительно понятно зачем I7 Поверьте, юзеров линукса хватает даже в Шепетовке. И если бы на нем все было действительно круто, то хрен бы кто заморачивался с виндой/активацией/кряками и т.д.
По-моему это вытекает из самой бесплатности линукса. Ведь очевидно, что в выборе платить или нет, всегда доминирует последний.
Лично я жду что сделает steam чтобы эта ситуация поменялась. А пока, пожалуй, подпишусь под каждым словом:
Оце потішили Треба ставити "убунту" (хай меня покрасять якщо ви нет під цією зборкою сидите), потім запускати недоношений API, який лише КОСИТЬ під віндяшний, потім під цим вінігретом запускати ігрушку. А з х64 програми як? У бету? Раз через раз? Ну звичайно тут i7 потрібен. І 150 гіг оперативки.