в тому то і біда, що діти все розуміють, і я так думаю, що інколи діти розуміють ці процеси куди краще за батьків. і я чесно дивуюся (і мене бісить) коли батьки бездумно погоджуються платити ті кошти, які їм доводять на зборах, чому не задають питання а навіщо? яка доцільність? а що зроблено щоб не треба було здавати ці кошти? мене вбиває коли не те що погоджуються, а ще й навпаки наполягають щоб така здача так званої допомоги йшла налом. получається що всі (на кухні чи в іншому місці) обурюємося поборами, але жодного кроку щоб їх припинити не робимо, чекаємо, що хтось за нас це зробить. але ж це абсурд, утопія. я часто спілкуюся зі своїми друзями, з батьками на цю тему - вже не знаю, які слова, які аргументи використовувати щоб пояснити такі прості істини. інколи це мене просто розриває так, що просто не можу підібрати слова. тим більше що мав можливість спостерігати зворотню медаль таких поборів у школі коли викладав у ВУЗі. це дійсно біда.... Не знаю, може, я якісь там ідеаліст, відірваний від життя, але просто так не можна щоб продовжувалося, не можна щоб наші діти вчили таку "табличку ділення" - просто не можна, якщо хочемо мати процвітаючу державу