1 minute reading time
(115 words)
Запліснявілий хліб не потрібно навіть чіпати та нюхати
Запліснявілий хліб дуже небезпечний. Він смертельний для людини. Ця пліснява настільки небезпечна, що до неї не можна навіть торкатися ні руками, ні нюхати, а тим паче їсти. І навіть відкривати пакет, де лежить уже запліснявілий хліб – небезпечно.
У повітрі є дуже багато спор цвілі – в одному кубометрі повітря "живе" приблизно з півтисячі спор, але у повітрі вони швидко розсіюються.
У хлібі все інакше. Вологість хлібини становить десь 40% , вона запакована ідеально, отже вологості нема куди випаровуватись. Це означає, що вона залишається усередині та дозволяє цвілі розмножуватися. Всього за 2-3 години при температурі 20-25 градусів 500 можливих спор можуть розмножитися до одного мільярда. Якщо часто їсти такий хліб, то це може привести навіть до онкології.
У повітрі є дуже багато спор цвілі – в одному кубометрі повітря "живе" приблизно з півтисячі спор, але у повітрі вони швидко розсіюються.
У хлібі все інакше. Вологість хлібини становить десь 40% , вона запакована ідеально, отже вологості нема куди випаровуватись. Це означає, що вона залишається усередині та дозволяє цвілі розмножуватися. Всього за 2-3 години при температурі 20-25 градусів 500 можливих спор можуть розмножитися до одного мільярда. Якщо часто їсти такий хліб, то це може привести навіть до онкології.
Коментарі