Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (307 words)

ЯК ВИБРАТИ КАЛЬЯН ДЛЯ ДОМАШНЬОГО ВИКОРИСТАННЯ

Щоб насолодитися кальянокурением, не обов'язково відвідувати спеціальний заклад. Раніше купити кальян можна було тільки в магазинах антикваріату. Тепер він перестав бути екзотичним і недоступним. Сьогодні можна без проблем купити кальян в інтернет магазині і відпочивати удома. Апаратів для паління існує великий вибір. Сувенірну продукцію слід відразу виключити. Декоративні вироби прекрасно прикрашають інтер'єр, але для паління вони непридатні.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ КАЛЬЯН?

Щоб правильно замовити кальян для будинку і насолоджуватися кожною миттю паління, треба звернути увагу деякі елементи і параметри конструкції.

Навіть якщо вам дозволяють житлові умови, не купуйте кальян дуже високий. Оптимальна висота, при якій дим встигне остигнути, і не обпалюватиме, складе 70-80 сантиметрів. Такий кальян легко палиться, за ним легко доглядати і зручно заправляти.

У верхній частині апарату встановлюється чаша. У неї поміщається тютюн, накривається фольгою і укладається вугілля. Місткість може бути виконана з металу або глини. Останній варіант більше відповідний. Глина добре розподіляє тепло, і тютюн не горить. У порожнині чаші може бути одно велике або декілька маленьких отворів, що зручніше при палінні.

Основою пристрою вважається шахта. Це порожниста трубочка, яка доходить до колби. У шахті охолоджується і фільтрується пара. Елемент виготовляється з металу або міді, тому служить довго, не гнеться і не ламається. Довжина шахти, це по суті висота кальяну. Якщо вона не перевищуватиме 30 см, пристрій можна використати тільки як сувенір. Тютюн гірчитиме, дим не встигне охолодитися, тому від параметра шахти залежить смак паління. Довжина елементу більше 80 сантиметрів утрудняє процес затягування.

У отвір колби або шахти входить шланг, через який проходить дим. Шланг має бути гнучким, довжина його зазвичай складає 50-70 сантиметрів. Від розміру трубки залежить м'якість і смак тютюну.

Не усі моделі оснащені клапаном. Він дозволяє видалити зайву пару з колби, при цьому повітря в ємність не поступає.

Якщо ви вирішили купити кальян, вибирайте середній розмір із скляною колбою і глиняною чашею. Цей оптимальний пристрій для використання будинку або на природі.

Гроші в борг
Російські ІПСО. Вони вже серед нас
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 27 квітня 2024

0
репостів
0
репостів