Розмір шрифту: +
6 minutes reading time (1162 words)

Гроші в борг

Взяти гроші в борг в Україні не просто, а дуже просто. Їх надають банки, різноманітні кредитні товариства, мікрокредитні організації та приватні особи. Брати гроші у банку найнадійніший варіант. Відсотки прийнятні, терміни зручні, безпека гарантована законами. Але потрібно особисто відвідати банк, бути його клієнтом, мати позитивну кредитну історію і, швидше за все, чекати на відповідь на запит кілька днів.

Якщо вам потрібні гроші терміново, банки відпадають швидше і з меншою кількістю документів ніж МФО, ніхто кредит не надасть. Випадки бувають різні: несподівана хвороба, смерть родичів, приїзд гостей чи запрошення на весілля. Гроші в борг онлайн на карту - найзручніший, і найоднозначніший варіант.

Як швидко отримати гроші на руки

Розкажемо про суть питання:

  • Якщо терміново (ще вчора) знадобилися готівка і у вас є під рукою комп'ютер, смартфон або будь-який мобільний телефон із виходом в інтернет, питання вирішується за 15–30 хвилин. Заходьте на будь-який сайт запропонований пошуковою системою на введений запит про швидку позику.
  • Уважно переглядаєте сторінки та вибираєте фірму, яка задовольняє вашим критеріям відбору, натискаєте віконце підтвердження вибору.
  • Вам запропонують ввести свій телефон та адресу електронної пошти, вводите та відправляєте, реєструєтеся на сайті.
  • У відповідь прийде договір співпраці, анкета з різними питаннями та списком обов'язкових та бажаних документів.
  • Прив'язуєте банківську картку до "особистого кабінету" на сайті фірми.
  • Отримуєте на неї гроші.

Начебто все просто. Але юридична безграмотність та неуважність клієнтів до дрібниць дозволяють несумлінним компаніям або окремим співробітникам включати до договору неприємні для позичальника пункти: приховані виплати, різні страховки тощо.

Загальні вимоги до позичальника

Різні мікрофінансові організації, що дають гроші в борг онлайн, вимагають дотримання майже однакових обов'язкових умов для отримання кредиту та однотипний набір документів:

  • на момент укладання договору позичальнику має бути 18 років;
  • український паспорт, а у разі його пластикового варіанту також довідка з місця реєстрації;
  • за відсутності паспорта, в деяких організаціях приймають скан водійських прав;
  • ідентифікаційний код;
  • вік трохи більше 70–80 років;
  • дозвіл на обробку особистих персональних даних.

Додаткові моменти та нюанси

Відповіді в анкеті на додаткові питання та виконання необов'язкових умов можуть вплинути на максимальну суму та тривалість кредиту, як у плюс, так і в мінус.

Додаткові документи та питання:

  • Довідка про доходи;
  • документ на право володіння нерухомістю чи автомобілем;
  • сімейний стан та склад сім'ї;
  • працюєте чи ні;
  • якщо працюєте неофіційно, то який середній дохід на місяць;
  • якщо безробітний, стоїте на біржі чи ні;
  • телефон начальника, друзів, родичів;
  • розповісти, як і з яких коштів погашатиметься кредит;
  • власне на що, навіщо чому беруться гроші.

Скільки грошей можна отримати

Безробітним на великі суми та тривалий термін краще не розраховувати. Після відправлення всіх даних вам може зателефонувати оператор-консультант фірми, поставити уточнюючі питання, на які краще одразу правдиво відповісти. Спіймають на брехні – втратите довіру.

Максимальна сума, яку може отримати за мікрокредитом у МФО працюючий громадянин із гарною кредитною історією – 30000 гривень, максимальний термін – три календарні місяці. Після прийняття запиту в обробку проходить приблизно 5-30 хвилин і за позитивного рішення ви отримуєте фінанси на карту, зазначену в договорі.

Скільки грошей потрібно повернути

Процентна ставка у всіх кредитних організацій різна і коливається від 0,01% до 2% на день. У солідних, які зарекомендували себе з хорошого боку фірм, вона вища. Нові структури в гонитві за клієнтом змушені ставити низькі виплати за позикою.

Фактори, що впливають на процент, що виплачується за кредитом:

  • тривалість, яку він береться;
  • частота потреби у послугах саме цієї фірми;
  • хороша чи погана кредитна історія;
  • подарунки та рекламне зниження ставок.

Багато мікрофінансових організацій для залучення клієнтів, дають першу позику під 0.01% відсотка на день. Виходить, взявши 2000 гривень терміном на 30 днів, маєте повернути 2006 гривень. Але це разова акція, і наступну позику братимете за повною процентною ставкою.

Розрахунок: берете 2000 гривень під 1.5% на день на 30 днів. На тридцятий день ви маєте повернути 2900 гривень. Переплата становитиме 900 гривень.

Гроші в борг на картку перераховують відразу після укладання угоди з МФО, також їх можна отримати готівкою, прийшовши до офісу кампанії, розташованого у вашому місті.

Способи погашення мікрокредиту:

  1. Готівкою в офісі фірми.
  2. Зайшовши до свого «персонального кабінету», оформленого під час укладання договору кредитування, перевівши з кредитної картки.
  3. У банку чи банківському терміналі.
  4. За допомогою платіжних терміналів

Варто звернути увагу, що два останні варіанти можуть затримати переказ грошей на кілька днів. Якщо оплата планується в останні за договором терміни, краще цими методами не скористатися.

Повернення мікрокредиту, юридичні нюанси

Гроші в борг онлайн ви отримуєте на основі офіційної оферти, у нашому випадку це МФО, яку вона виклала на своєму сайті (згідно зі ст. 641,644 Цивільного кодексу України ) та договором, який ви повинні укласти.

Громадянин України, надавши свої персональні дані фірмі кредитору та натиснувши кнопку «погодитися» під запропонованим документом, автоматично підписує його. Така процедура є стандартною для всього інтернет бізнесу. По ньому працюють платні мобільні програми, інтернет магазини та різні веб-сервери.

Перевірка поданих документів здійснюється на підставі цього дозволу на використання ваших персональних даних. Тут варто бути уважним та не підписувати згоду, якщо є такі слова:

  • використовувати будь-яким способом;
  • на розсуд (на розсуд);
  • передавати третім особам;
  • переміщувати інформацію.

Будь-які такі та аналогічні фрази дають МФО законне право для зловживань та тиску на вас. Ви дали дані лише для роботи з даного кредиту, тільки цій структурі – точка! Читаючи договір у своєму «особистому кабінеті» переконайтеся, що берете «кредит», укладаєте «кредитний договір» або «договір кредитування». Решта юридично неписьменно, відповідно відкриває шлях до зловживань.

Як повернути борг вчасно та не мати проблем із законом

Договір укладено, ви отримали гроші і наступного або навіть цього дня пішли відсотки. Можна виплачувати їх щодня, а можна разом із тілом кредиту, у день його погашення. Обов'язково візьміть документ, у якому йдеться, що ви закрили договір і перед кредитною організацією жодних заборгованостей, штрафів та інших зобов'язань не маєте. Надрукуйте на принтері з особистого кабінету або візьміть в офісі. При відмові того ж дня пишіть і завіряйте будь-яким офіційним способом скаргу до структур, що перевіряють.

У разі прострочення платежу вам нараховуються штрафи та пеня, а можливо, і пеня на пеню, розмір яких визначає сам кредитор. Тому раніше краще не доводити.

У разі злісної несплати та великих сум МФО може звернутися до суду. За законом штрафні санкції не повинні перевищувати 50% від тіла кредиту, а кредитом вважається сума вища за одну мінімальну зарплату. Найменші суми кредитом не є, такий закон.

Але зазвичай вони так не роблять, а вдаються до послуг колекторів – фахівці зі стягування боргів. Колектори можуть працювати у фірмі-кредиторі, існують окремі організації. Представники кредитора можуть дзвонити вам, надсилати повідомлення на телефон та електронну пошту, турбувати ваших родичів.

Вони можуть лише загрожувати та турбувати. Ставтеся до цього як до явища природи. Пам'ятайте: колектори є такими ж громадянами України, як і ви. Жодних додаткових прав у них немає. І будь-які дії, що входять у конфлікт із законодавством, – незаконні.

Якщо вам не вдається повернути кредит вчасно, його можна продовжити - пролонгувати. Для цього треба звернутися до МФО та подати запит про пролонгацію. Якщо ви виплатите відсотки за зайнятою сумою у повному обсязі, то охоче продовжать кредит. Це можна зробити в «особистому кабінеті» і послуга, швидше за все, буде автоматичною, або зателефонувавши на контактний номер і поговоривши з оператором чи консультантом.

Якщо гроші не вдається повернути ніяк, краще про це одразу повідомити, разом, зазвичай, вдається вирішити питання без хворобливих наслідків. Все-таки краще отримати частину грошей, ніж проблеми та довгі розгляди. Але якщо проблем уникнути не вдалося, або проти вас зроблено протиправні дії, не варто робити жодних поспішних необдуманих рішень. Перекладайте все у правове поле та звертайтеся до добрих адвокатів.

Вантажні перевезення товарів та вантажів з-за корд...
ЯК ВИБРАТИ КАЛЬЯН ДЛЯ ДОМАШНЬОГО ВИКОРИСТАННЯ
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 28 квітня 2024

0
репостів
0
репостів