Розмір шрифту: +
1 minute reading time (262 words)

Як метеозалежним людям пережити капризи природи

Метеочутливість - це не хвороба , а індивідуальна реакція організму на зовнішній вплив : перепади температур, геомагнітну обстановку, силу вітру .

На капризи погоди зазвичай гостро реагують люди з хронічними захворюваннями, зокрема ті, що страждають бронхіальною астмою, гіпертонією, артрозами, виразковою хворобою шлунка і синдромом вегетосудинної дистонії.

Як пережити ці капризи природи, якщо ви метеочутлива людина?

Поліпшити своє самопочуття під час перепадів температури можна за рахунок своєчасних профілактичних заходів, тобто важливо стежити за своїм здоров'ям, особливо за наявності хронічних захворювань. У деяких ситуаціях допомагають седативні засоби, що заспокоюють нервову систему. Це можуть бути м'які заспокійливі на основі лікарських рослин, наприклад, валеріани та пустирника.

Гіпотонікам потрібні адаптогенні препарати, що підтримують тонус. Підійдуть настоянки женьшеню, ехінацеї, лимонника, аралії .

При вегетосудинній дистонії для зміцнення нервової системи можна пропити курс вітамінів групи В.

Позбутися від поганого самопочуття допоможуть і водні процедури. Лікувальні ванни можуть бути тонізуючими або заспокійливими. Удома можна приймати ванни з додаванням лікарських трав - валеріани, материнки або з морською сіллю.

Якщо ви гостро реагуєте на погоду, важливо налагодити сон: лягати і вставати за графіком, харчуватися теж потрібно по годинах, а не перехоплювати їжу на ходу.

Крім цього, уважно стежте за прогнозами погоди . Якщо синоптики обіцяють магнітну бурю або стрибок температури, готуйтеся до цього заздалегідь: порадьтеся з лікарем, які препарати і в яких дозах потрібно прийняти напередодні в профілактичних цілях.

Щоб позбутися  метеочутливості, збільште в меню частку продуктів, багатих калієм, магнієм, кальцієм:  картоплі, бананів, баклажанів, капусти, сухофруктів, шпинату, горіхів, гречаної каші, кефіру, сиру, риби.

Восени і навесні обов'язково проводьте курс вітамінотерапії . Для поліпшення самопочуття особливо важливі вітаміни С, Е і групи В.

ЩО СКАЗАВ БИ АВІЦЕННА
Відео від 08-01-2014
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 29 вересня 2024

0
репостів
0
репостів