Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (420 words)

Важливе слово "НІ"

   

Ви помічали, як добре і впевнено ми себе почуваємо, коли організовані і дисципліновані? Мова не йде про щось дивне. Мається на увазі, коли у нас зроблена важлива робота по дому, коли у нас порядок з грошима, коли ми телефонуємо на пропущені дзвінки, тримаємо своє слово – це мова про таку дисципліну.

 Уміння говорити собі «ні», робить нас щасливішими. Ми можемо з цим не погоджуватися, говорячи всьому «так», і думаючи, що так ми користуємося всіма радощами життя. Це ті, хто не стежить за своїм харчуванням, кажучи, що «життя занадто коротке», щоб себе обмежувати. Це ті, хто мають хронічні борги, стверджуючи, що «просто заробляти гроші» занадто нудно. Так, є багато ситуацій, де сказати собі «ні» дуже важко - це позбавляє нас того, чого ми так жадаємо, і легко виправдовується внутрішнім дитячим голосом: «я так хочу!»

 Щоб досягти щось важливого в своєму житті, нам неминуче доведеться відмовляти собі. Говорячи собі «так» у кожному виборі, ми втрачаємо інші можливості, які стоять за нашим «ні».

 Говорячи «ні», ми підтверджуємо, що готові діяти в рамках наших реальних можливостей для досягнення наших істинних цілей. І тому відчуваємо себе добре. Наші можливості - це не тільки гроші, але і наша фізична і емоційна енергія.

 А якщо ми хочемо зрозуміти, яка область нашого життя виграла б від самодисципліни, то давайте виділимо ту частину, яка йде не дуже добре, якою ми не дуже раді і не любимо говорити про неї, але думаємо, що не в нашій владі щось тут змінити.

 У нас є на це шанси, але є і гальмо, яке тягне нас назад. Це наші виправдання. Визнайте це, визнайте це вголос, що це головна причина, по якій ми досі не досягли успіху в цій сфері життя. Найімовірніше, наступною фразою буде фраза «тому що ...» Те, що йде далі називається «Ваша Велика Брехня», - це та омана, в якій ви застрягли.

 Це особливо важливо в тому випадку, якщо продовженням «тому, що ...» служить фраза «я такий, який є». Ми не просто застрягли, ми навіть не намагаємося бути різними. У нас є можливість змінити ситуацію, якщо ми докладемо зусиль і дисципліну в цій частині свого життя. 

Чудовим способом зрозуміти наскільки важливий самоконтроль є спілкування з людьми, які викликають нашу повагу і симпатію. Брат дуже задоволений своєю роботою? Запитайте його про це. Сусід веде активний спосіб життя, а йому вже за 70? Запитайте, як він підтримує форму. Він, безсумнівно, буде вдоволений такою цікавістю, а ми будемо вражені тим, що почули.

 Їх самодисципліна - це повага до того, що важливо для них у житті. Такий самоконтроль наповнює сенсом все наше життя.

Експерт назвав процент українців, що находяться пі...
Сухарі і сухарики
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 17 червня 2024

0
репостів
0
репостів