Розмір шрифту: +
3 minutes reading time (545 words)

Сплав по Дністру

Сплав по Дністру

Кожного року ми їздимо відпочивати на Дністер. Цей рік не став виключенням, але на цей раз ми вирішили відпочити трошки по іншому. 

З кожним роком на Дністер приїжджає все більше і більше крутеликів. Цілими днями вони гасають на скутерах, катерах, джипах, міряються гучністю звукових систем в своїх авто... Нам вже це остогидло геть, тому цього року ми вирішили їхати не ближче до Кам'янець-Подільсокго, а вирішили спускатись на плоту від Галича до Незвиська, це вище по течії. Так як там не так глибоко, то і на катерах зі скутерами там фіг погасаєш. Але течія набагато швидше, тому там дуже зручно спускатись на плоту чи байдарці.

Перше шо варто зазначити, шо нам не повезло. Ми потрапили на Дністер якраз після бурі в Івано-Франківську та дощів в Карпатах, тому вода піднялась і була дуже брудна. Зазвичай в тих місця вона така чиста, шо на середині річки можна побачити дно. Все це через те, шо там здебільшого дно з каменю, а не глини як нижче по течії. Хоч купатись можна було вже на 3 день то риба не клювала майже до останнього дня нашого перебування.

Тим не менш від сплаву по Дністру я отримав велике задоволення. Такі пейзажі первозданної природи, до якої ще не торкнулась рука людини у нас зараз рідкість. Вам не передати який отримуєш кайф, коли тихенько пливеш собі на плоті і за кожним поворотом тебе очікує пейзаж один краще іншого. Деяку частину цих пейзажів ви можете побачити в фотогалереї нижче. А найбільше вразило джерело "Дівочі сльози", який ви можете бачити на головній кратинці блогу, краса неймовірна.

До речі дуже обурило відношення навіть місцевих людей до річки - в деяких селах викидають сміття прямо в Дністер, і не бояться в тому ж місці купатись і прати речі. В деяких місцях прямо камазами вивозять пісок, гальку та щебень хоч це і заборонено законом. Але очевидно "криша" хороша і змінити русло річки їм як два пальці об асфальт. А потім ще дивуються чому у них потопи.

Приємно було бачити багато гостей з інших країн. Коли ми 3 дні стояли на стоянці, то повз нас пропливали 23 байдарки з поляками, був катамаран з росіянами, були ще інші катамарани але ми не дізнались звідки вони саме. Всі були дуже привітні, окрім росіян, які вели себе занадто вже пихато. Із за таких недоумків і погіршуються відносини між двома націями.

Щодо плав-засобів то взагалі окрема тема, плавають там на чому хочеш. Тут вам і плот з мурованим мангалом, і плот на пляшках і на камерах, були рятувальні плоти з морських кораблів як у нас, і байдарки, і катамарани. Словом хто на чому міг і тому і плавав))

Хоч з рибою нам не повезло і ми зловили лише пару окунців на юшку, ми з пустими руками з Дністра не поїхали. На останній день нашої стоянки виявилось, шо палатки стоять прямо поряд різних пахнючих трав. Назбирали 3 різних види м'яти, а потім коли повертались додому і стали по природній потребі, то побачили шо знаходимся посеред кукурузного поля, тому нарвали собі пару качанчиків))

В підсумку скажу, шо на Дністрі відпочинок мені більше сподобався ніж в Саках на морі, хоч і витратив грошей в 4 рази менше. А хто з вас бував на Дністрі?
UPD: Проїздом були в Тернопілі, дуже гарне місто з маленькими затишними вуличками. Обов'язково якось попаду туди на екскурсію а заодно і у Івано-Франківськ думаю завітати.

Осінні «дідусі Морози»
Кафе "Milano" в Рівному. ТЦ "Злата Плаза"

Читайте також:

 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 27 квітня 2024

0
репостів
0
репостів