Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (389 words)

Перший «сніжок»

Перший «сніжок»

Минуло майже три доби як Шепетівку накрило «невеличким» снігом.  Дітвора (і не тільки) радіє. І не дивно, минула зима снігом не балувала. А тут, ще зими нема, а снігу… Хочеться сидіти біля вікна, пити гарячий чай, закутавшись у плед, і дивитись у вікно на снігові замети.

Але багатьом містянам не до романтики.

Комусь на роботу добиратись, комусь в лікарню, комусь продукти потрібно купити. І тут на перешкоді цей сніг. Нехай на власному авто не всім пощастить виїхати з двору, нехай автобуси збились з графіку, але щоб хліб не привезли в поблизький магазин, бо не можливо проїхати… А як працівникам «швидкої» добиратись пішки кількасот метрів по заметам, щоб врятувати комусь життя?

Хто наважувався вийти з дому, в самому центрі міг бачити нерозчищені тротуари і зупинки, не говорячи про «Шанхай», де мешканці глухих вуличок буквально в сніговому полоні.

Зрозуміло, снігу навалило, і чуда від комунальників очікувати не варто. Все ж, незадовго до снігової бурі «Укравтодор» заявив про перехід в режим чергування, хвалився готовністю забезпечувати належний стан доріг. А навіщо той режим чергування, коли в неділю особливого ентузіазму в розчищенні вулиць ніхто не проявляв? Чому вже три доби після початку снігопаду тротуари досі не розчищені? Що робити мешканцям не центральних вулиць, єдиним транспортом яких є автомобіль? Чи дійсно «Автодор» докладає усіх зусиль?

Сьогодні спеціально проходив повз Шепетівську ДЕД, що по вул. Червона, 7. На території спокійнісінько відпочивала снігоприбиральна техніка… З деякої навіть сніг не змели… На телефонний дзвінок там не відповідали. Про яку готовність говорив «Автодор»?

 

Техніка на території  Шепетівської  ДЕД в самий розпал прибирання

 Двоє «немолодих» прибиральників розчистили два метри зупинки біля лікарні, і сказавши, що решту «протопчуть» пішли геть. Хто протопче?  Хворі? Вагітні? Інваліди? Пенсіонери?

Тротуар біля зупинки «Поліклініка», яки нам треба протоптати

Хмельницький «Автодор» заявив що державні дороги в області повністю розчищені. І фури, повіривши на слово, пішли на Шепетівку. А дарма, через  кілька годин після заяви «Хмельницькавтодору» фура стала поперек шляхопроводу через залізницю на Новоград-Волинському шосе в Шепетівці.

Міст на «Шанхай»

А ось ще одна цікава особливість «прибирання» комунальників. Після трактору на тротуарі залишилось сантиметрів 20 снігу, добре сліди після себе лишив, по них люди і ходять.

Тут вже «пройшла» снігоприбиральна техніка

Дуже хочеться, щоб  у нас було як у Європі, розуміємо, що не все й одразу, тому й чекаємо…

Через кілька днів буде відлига, сподіваємось комунальники справляться з прибиранням, і нам не доведеться одягати гумові чоботи…

Кава по новому
Prozorrі закупівлі шепетівських підприємств
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 20 квітня 2024

0
репостів
0
репостів