Розмір шрифту: +
1 minute reading time (190 words)

Парламент посилив відповідальність власників банків

Документом вводиться кримінальна відповідальність для керівників і пов'язаних з банком осіб за доведення банків до неплатоспроможності та зобов'язання їх компенсувати збиток від банкрутства фінустанов.

Зокрема, посилюється відповідальність за подачу неповної звітності (про якість активів, проведенні операцій з пов'язаними з банком особами, суті операцій), а розмір штрафу підвищиться зі 100-1 000 неоподатковуваних мінімумів до 2 000-5 000 (34 - 85 тис. Грн ). Сума штрафу для пов'язаних з банком осіб становитиме 5 000-10 000 неоподатковуваних мінімумів (85-170 тис. Грн) у разі визнання банку неплатоспроможним.


Умисне доведення банку до неплатоспроможності буде каратися обмеженням волі на термін від 1 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк разом зі штрафом у розмірі 85-170 тис. Грн.

Національний банк буде оприлюднювати інформацію про акціонерів банків - юросіб з частками не менше 2% (раніше було 10%), при цьому, у разі, якщо акціонер буде дробити свою частку і пакет акцій буде становити менше даного порогу, то НБУ може визнати структуру власності банку непрозорою.

Разом з тим, регулятор зобов'язується публікувати список учасників - фізичних осіб банку з 20 найбільшими частками.

Документом встановлюється заборона банкам надавати кредити для придбання акцій інших банків і опосередковано здійснювати кредитні операції з пов'язаними з банком особами.
ПРАВИЛА ДОБРОГО "ТРОЛЯ"
Рада прийняла зміни до пенсійного законодавства
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 06 травня 2024

0
репостів
0
репостів