Розмір шрифту: +
1 minute reading time (288 words)

Особливий спосіб вирощування огірків


На грядці через кожні 0,5 м викопують ямки глибиною 30-35 см, заповнюють їх перегноєм, а зверху присипаємо ґрунтом. У підготовлену ямку по колу висівають 5-6 насінин. Після рясного поливу безпосередньо на грядці розстеляють поліетиленову плівку, яку притискають по краях дерев'яними брусками, цеглою і т.п. Над кожною ямкою в плівці роблять 10-15 см хрестоподібні надрізи-віддушини.

В результаті під плівкою створюються хороші умови для проростання насіння – достатня  температура повітря і вологість.

Через певний час з'являться сходи огірків. Поки молоді рослини будуть проростати в лунці, пройде пора весняних заморозків.

При цьому в кожній лунці треба залишити по 4 найбільш розвинених рослини і направити їх в різні боки. Слід також видалити бур'яни з лунки, які також проростуть. Решту бур'янів, які проростуть під плівкою, не видаляють - в цьому і криється сенс цього способу.

Коли сходи огірків почнуть торкатися листочками плівки, надрізи в плівці треба розширити.

Через деякий час після посіву огірків, бур'яни, що ростуть під плівкою, піднімуть її над землею, так як бур’янам стане тісно, а плівка не дає їм випрямитися. А головне - вони дихають під плівкою і своїм теплом зігрівають рослини, які абсолютно вільно розташувалися зверху плівки. Грунт під рослинами взагалі не ущільнюється. Зникає необхідність прополки і розпушування, різко скорочується потреба в поливі, бо плівка добре зберігає вологу.

Цінність даного способу вирощування полягає в тому, що коренева система огірків постійно перебуває в теплі і рослинам створюються сприятливі умови для їх росту і розвитку. Надалі вся надземна частина рослини буде розташовуватися на плівці і рясно плодоносити. Плівку не знімають з грядок до кінця сезону. Рослин періодично поливають і підживлюють.

Оскільки рослини розташовуються на плівці і контактують з грунтом менше, ніж при традиційній технології, то ймовірність їх захворювання і потреба в обробці рослин різними хімпрепаратами істотно зменшується. І збирати такі огірки приємно: вони чисті і їх добре видно.


Річницю побиття студентів на Майдані я провів у Ме...
НЕКОТОРЫЕ СЕКРЕТЫ ВАШЕГО СОТОВОГО ТЕЛЕФОНА
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
П'ятниця, 19 квітня 2024

0
репостів
0
репостів