Кавун - смачна і цінна ягода
Кілька порад , як вибрати стиглу « смугасту ягоду » :
1 . Бажано не купувати кавуни раніше середини серпня. Навіть самі скоростиглі сорти природно достигають тільки до кінця липня.
2 . Стиглий кавун видає глухий звук при поплескуванні його долонею .
3 . Стиглий кавун хрустить навіть при невеликому стисненні .
4 . Занадто великий кавун із-за шкірки - перегодований , занадто маленький - зазвичай незрілий . Вибирайте тільки кавуни середнього розміру.
5 . Велика біла пляма на боці кавуна - ознака незрілості. Вибирайте кавун з невеликою білою плямою.
6 . Стиглий кавун легко дряпається нігтем.
7 . Засохлий хвостик - не показник стиглості.
8 . На розрізі, волокна мають бути білі . Волокна жовтого кольору - ознака надлишку нітратів.
9 . ВАЖЛИВА ПРОБА . Розрізавши кавун , занурте шматочок м'якоті в склянку з холодною водою.
Якщо вода порожевіла - кавун підфарбований у прямому сенсі слова (введено якийсь барвник ) .
Такий кавун є небезпечним.
10 . Нітрати в кавуні розподіляються нерівномірно. Найбільше їх у шкірці і у плодоніжці. Дітям краще всього давати м'якоть з середини .
11 . Стиглий кавун не тільки червоний на розрізі , а й обов'язково солодкий . Червоним, незрілий кавун роблять ін'єкцією шприцом розчину сечовини.
Коментарі