Розмір шрифту: +
1 minute reading time (202 words)

Кавун - смачна і цінна ягода

 

Кілька порад , як вибрати стиглу « смугасту ягоду » :

1 . Бажано не купувати кавуни раніше середини серпня. Навіть самі скоростиглі сорти природно достигають тільки до кінця липня.

2 . Стиглий кавун видає глухий звук при поплескуванні його долонею .

3 . Стиглий кавун хрустить навіть при невеликому стисненні .

4 . Занадто великий кавун із-за шкірки - перегодований , занадто маленький - зазвичай незрілий . Вибирайте тільки кавуни середнього розміру.

5 . Велика біла пляма на боці кавуна - ознака незрілості. Вибирайте кавун з невеликою білою плямою.

6 . Стиглий кавун легко дряпається нігтем.

7 . Засохлий хвостик - не показник стиглості.

8 . На розрізі, волокна мають бути білі . Волокна жовтого кольору - ознака надлишку нітратів.

9 . ВАЖЛИВА ПРОБА . Розрізавши кавун , занурте шматочок м'якоті в склянку з холодною водою.

Якщо вода порожевіла - кавун підфарбований у прямому сенсі слова (введено якийсь барвник ) .

Такий кавун є небезпечним.

10 . Нітрати в кавуні розподіляються нерівномірно. Найбільше їх у шкірці і у плодоніжці. Дітям краще всього давати м'якоть з середини .

11 . Стиглий кавун не тільки червоний на розрізі , а й обов'язково солодкий . Червоним, незрілий кавун роблять ін'єкцією шприцом розчину сечовини.

Ліхтарні стовби
Чому Україну не влаштовує ТС
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Вівторок, 05 листопада 2024

0
репостів
0
репостів