Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (369 words)

Батьківський кодекс

1 . Мама - це весь світ. Ніколи не говоріть: "Тоді я тебе не буду любити". Сюди ж відносяться фрази: "Краще б я тебе не народжувала", "Ти одне покарання (збитки )", " Такий ти мені не потрібен!" Та інше. Ці фрази викликають страх смерті. Чому? Тому що другий після страху смерті страх - бути вигнаним, викинутим, відокремленим, а значить - померлим. Дитина одна не виживе в світі. А мати - це весь світ для дитини. Спочатку ми спілкуємося з нею як з усім світом, а потім, виростаючи, ми починаємо спілкуватися зі світом , як з матір'ю, доводячи, що гідні її любові.

2 . Не відштовхуйте своєї дитини, коли вона лізе на руки: пообнімайтеся, поцілуйтеся.

3 . Ніколи не сумнівайтеся в тому, що ваша дитина найкраща. Вірте їй. А де немає віри-там немає любові.

4 . Не продовжуйте сварку, коли без цього не обійтися і не тримайте образу один на одного більше 30 хвилин. Дитина, що поруч – найцінніше і не треба один одному щось доводити. Миритися треба швидко. Ні в якому разі не оголошуйте "бойкот" своїй дитині.

5 . Не йти спати, якщо на душі щось погано. Гіршого немає, коли дитина, після окрику " Іди спати!" залишається одна, з купою думок, а завтрашній день страшитиме своєю невизначеністю. Треба обов'язково попрощатися на ніч один з одним, відпустивши все погане, що було за день і взявши в наступний день тільки хороше.

6 . Не можна розпочинати ранок дитини словами: "Ти будеш вставати чи ні ? Скільки можна тебе будити!", при цьому, стягувати ковдру з дитини. Просипаючись, дитина немов народжується. А мати проводить її до сну і зустрічає зі сну як народжене немовля. Саме з таких дрібниць складається відчуття стабільності материнської любові.

7 . Виходьте проводжати дитину до порога і зустрічати на порозі. Відчуття дому як фортеці, в якій тебе завжди чекають і люблять, має бути у кожної людини.

8 . Ніколи не ставте щось матеріальне вище дитини. Це про істерику з приводу розбитої чашки або порваних штанів.

9 . Говоріть з дитиною чесно на всі теми і називайте речі своїми іменами.

10 . Запитуйте думку дітей з питань, які зачіпають і їх життя.

11 . Дотримуйтесь особистого простору, а саме: - не читайте дитячих листів, смс, не вслухайтесь в дитячі розмови.

Безрассудное упорство Путина
Варто Росії повернутися обличчям до України
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 20 травня 2024

0
репостів
0
репостів