Розділ Події

Ще одна церква на території Шепетівської громади перейшла до ПЦУ

Автор 11 квітня 2023, 12:43

У понеділок, 10 квітня, жителі села Пліщина Шепетівської територіальної громаді організували збори з приводу переходу тамтешньої парафії до Православної Церкви України. Про це повідомив благочинний Шепетівської округу Хмельницької Єпархії Православної Церкви України Василь Павлюк.

«У понеділок страсної седмиці згадується безплідна смоковниця, якій Господь наказав засохнути. Безплідна смоковниця є символом лицемірних фарисеїв та всіх, в кому, незважаючи на зовнішню побожність, Господь не знаходить правдивих плодів віри й благочестя, а тільки лицемірну тінь закону. Це лицемірне фарисейство присутнє і в наш час. Добре, коли люди відкривають свої духовні очі і починають відрізняти істинність віри від фанатизму та обману»

Пліщинці зібралися у Будинку культури, щоб провести голосування. Присутні на зборах одноголосно підтримали рішення приєднатися до Православної Церкви України. Відтак Шепетівське благочиння ПЦУ поповнюється ще однією парафією.

«Громада вирішила покинути ряди московського патріархату і свідомо та впевнено обрати віру і молитву, яка своєю доступністю відкриває розум і серце, наповнює душу благодаттю. Це вже п’ятнадцята громада Шепетівського благочиння, що за період війни проявила свою волю, стійкість у духовній боротьбі з нашим ворогом. Вітаємо громаду і впевнено твердим кроком прямуємо до перемоги. Слава Ісусу Христу! Слава Україні! Слава нашим мужнім воїнам», — додав благочинний.

Вже цієї неділі, 16 квітня, з нагоди Великодня вранці на території церкви у Пліщині планується звершення богослужіння священством Православної Церкви України та освячення кошиків.

Нагадаємо, що на минулому тижні рішенням позачергової сесії Шепетівської міської ради було припинено право користування земельними ділянками для 7 релігійних організацій УПЦ МП.  Серед них й Свято-Іоано-Богословський храм  у селі Пліщин.

0
репостів
0
репостів