Отримав вирок наркоторговець, якого впіймали тероборонівці Нетішина

Автор 11 квітня 2023, 13:49

Прокурорами Нетішинського відділу Шепетівської окружної прокуратури в суді доведено вину 29-річного жителя м. Славута у незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, вчиненому повторно, тобто у вчиненні ч. 2 ст. 307 КК України.

Події відбувалися на початку повномасштабної війни росії проти України. Коли кожен свідомий громадянин намагався внести свою користь в боротьбі з ворогом, вказаний чоловік вирішив зайнятися незаконною діяльністю у сфері обігу наркотиків, зокрема, здійснював придбання наркотичних засобів, їх розфасовку та перевезення, використовуючи при цьому автомобіль на іноземній реєстрації.

Однак, учасники уже сформованого на той час підрозділу територіальної оборони в м. Нетішин, помітили дивну поведінку молодика, який припаркував авто з іноземною реєстрацією біля одного з мостів міста та вирішили перевірити чоловіка, який під час розмови не зміг пояснити мету свого перебування в м. Нетішин, що викликало ще більшу підозру у тероборонівців.

В подальшому на запитання чи не має він щось заборонене, чоловік видав 26 згортків з невідомою речовиною, яка виявилася особливо небезпечним наркотичним засобом - канабісом. Після чого на місце події було викликано працівників поліції.

Вже наступного дня, вказаний чоловік на автомобілі своєї матері рухався через один із блокпостів міста Нетішин та під час перевірки працівниками поліції в нього знову виявлено особливо-небезпечний наркотичний засіб канабіс.

Під час досудового розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, якою останній скористався та вніс визначену судом суму.

За результатами судового розгляду Нетішинським міським судом винесено вирок, яким обвинуваченого засуджено до шести років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна крім житла.

Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шепетівська окружна прокуратура

0
репостів
0
репостів