Розділ Суспільство

Граф у князівській бригаді

Автор 11 січня 2020, 14:19

При знайомстві наш побратим завжди представляється коротко – Граф. І посміхається, передчуваючи подив співбесідника, та відразу ж випереджає запитання, яке йому раз у раз ставлять:

-Ні, це не позивний, це ім’я, скорочено від Євграфій – старовинне церковне ім’я. Так бабуся назвала…

У нашій князівській бригаді Граф служить із травня. В цілому ж має майже трирічний фронтовий досвід, адже до цього служив у інших військових частинах. Із побратимами в нашій народженій та загартованій у боях 14-ій, каже чоловік, спільну мову знайшов відразу, бо кожного, хто поділяє мету наших хлопців, здобуття Перемоги, тут приймають щиро й відкрито. А особливо, якщо ти відповідальний, спокійний та врівноважений, - як наш Граф. Нині він разом із побратимами боронить лінію фронту на одному на найскладніших напрямків на Луганщині. Й хоча ворог час від часу і нахабніє, у наших хлопців завжди є сили та засоби для того, аби йому достойно відповісти.

- За час, що стоїмо на цих рубежах, вже добре вивчили поведінку ворога. Його звички, маневри, зрештою, навіть манеру ведення обстрілів, - пояснює побратим. - Тому на всі його «смикання» реагуємо адекватно, ситуацію контролюємо, прагнемо Перемоги. Вона - наша єдина мета і найбільша мрія!

До війни, розповідає Граф, працював електрогазозварювальником. Знаходив час і на хобі. Одне з них – приготування смаколиків.

- Готувати просто люблю. Найкраще, думаю, виходить у мене червоний борщ. Дитиною спостерігав, як вдома готують, як бабуся варить той же борщ. Отак і пішло… Якось обов’язково запрошу вас. Скуштуєте.

А вдома на Євграфія чекає численна родина і наречена – Мар’яна, з якою Граф планує весілля. Обіцяв і нас запросити. А що з датою шлюбу молодята ще не визначились, то сподіваємося раніше потрапити до Графа на борщ. А на весілля грошей ще підзбираємо… 

14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого

0
репостів
0
репостів