Розділ Спорт

Владислав Здрачук "...всі знали отого чувака з йо-йо"

Декілька десятків років тому у молоді було багато цікавих справ, якими вони могли зайнятись у вільний від школи час. Це різноманітні види спорту, самодіяльність, художні гуртки, радіо гуртки та моделювання.... Та час біжить і в наш час до них додались ще сучасніші Workout, велотріал, паркур, скейт-бординг, брейк-денсінг, програмування... Кожна молода людина завжди може знайти заняття, яке їй припаде до душі, головне показати їй всі варіанти. На жаль зараз позашкільна освітня ситема застрягла на рівні радянського союзу і не сприймає нових тенденцій, багато дітей змушені або тинятись по вулицям, або шукати собі заняття самим. На щастя не всі обирають перший варіант, є й такі які обирають доволі неочікувані рішення. Владислав Здрачук обрав для себе йо-йо і досяг чималих результатів на цьому поприщі. Для багатьох йо-йо асоціюється зі звичайною дитячою іграшкою, але насправді це не так і ми спробуємо розвіяти цей міф в нашому інтерв'ю.
Владиславе, розкажіть трошки про себе.
Мені 17 років, в цьому році закінчив Шепетівський Ліцей (НВК№1), проживаю по вулиці Шешукова.

Кудись поступили на навчання? 
В Хмельницький Національний Університет на спеціальність "Комп'ютерна Інженерія" 

Звідки взагалі прийшло захоплення йо-йо?
Таке захоплення прийшло в 9 класі, коли я перейшов до Ліцею з сьомої школи, тоді я побачив як хтось з учнів грав на йо-йо на перервах, і мені сподобалось як це все виглядає, потім я придбав своє перше йо-йо на день міста, але через декілька днів воно зламалось=) пізніше, десь приблизно в середині зими (точної дати не пам'ятаю) придбав своє перше професійне йо-йо початкового рівня, і почав вивчати найпростіші трюки, по урокам вже відомого на той час в штатах Andre Boulay також він є власником найбільшого магазину з йо-йо та аксесуарами yoyoexpert.com.
Так я і почав займатись цим хоббі, потім через 4 місяці я придбав своє перше металеве йо-йо, і ще через 5 місяців я перший раз виступив на Чемпіонаті України з йо-йо, де зайняв 6 місце, через деякий час я познайомився з такою фірмою як Onedropyoyos, на якій я і досі граю, і підтримую зв'язок з власниками цієї фірми та гравцями з їхньої команди, а також представляю цю фірму в Україні, нажаль у 2012 році змагання не проводились, тому що як заявили українські організатори, в них не вистачило коштів для організації, але в цьому році організатори змінились, зараз це найбільший український магазин з йо-йо - yoyo.ua, і вони змогли провести чемпіонат під назвою IGames Ukraine Yo-Yo Contest, на якому я взяв 12 місце, також, у цьому році буде офіційний Чемпіонат України але вже в Листопаді.

А чим професійні йо*йо відрізняються від звичайних? 
Звичайні йо-йо відрізняються від професійних, тим, що в професійних йо-йо є підшипник завдяки якому йо-йо так довго крутиться на нитці ( і їх є доволі багато типів, та вони бувають різних розмірів), також в професійних йо-йо виділяється дуже багато уваги розподіленню ваги по всьому йо-йо, також існують різні форми йо-йо наприклад: класична бабочка, Н-форма, V-форма також, в професійних йо-йо є покриття завдяки якому можна робити так звані грінди ось приклад таких трюків: http://www.youtube.com/watch?v=q7DeIp5A018

Наскільки вони дорожчі? 
Найдешевше пластикове йо-йо - 20 долларів, найдешевше металеве - 50 долларів, в металевих використовується аллюміній, в звичайних - 6061, в дорожчих - 7075, відрізняються ці матеріали тим, що йо-йо виготовлені з 7075 граються плавніше, мають меньшу вагу - отже швидші, і міцніші, але вони дорожче коштують - не меньше 80 долларів і до 200, також використовують титан - ціна таких 300 долларів, але титанові потрібні напевне більше коллекціонерам ніж гравцям, тому що така ціна себе не виправдовує.

Звідки ви дізнавались всю цю інформацію? які були джерела?
Дізнавався все сам по мірі розвитку, основними джерелами були гравці ззакордону, а саме Vilmos Zoltan Kiss, Krisztian Kaluzsa, David Metz, Shawn Nelson та інші з ким я спілкуюсь.

А однодумці є у нашому місті чи сусідніх?
Наскільки я знаю, немає.

Ви казали друзі намагались зайнятись і кидали...чому?
Реальної причини чому кидали, я не знаю, але можливо щось не виходило і кинули, або перестало подобатись таке заняття 

Чи існують взагалі в Україні якісь комюніті йо-йо? можливо в Хмельнциькому чи Рівному наприклад також?
Комьюніті немає ні в Хмельницькому, ні в Рівному, а якщо і є, то вони не дають про себе знати, найбільш відомі міста де це хоббі поширене - Дніпропетровськ, Київ та Одесса.

Виходить це доволі непоширене заняття
Так, ті хто цим займаються, знають один одного і збираємось всі разом під час змагань=) 

Розкажіть трошки про змагання які є на відео
Змагання які проходили цього року, називались IGames Ukrainian Yo-Yo Contest 2013, проходили ці змагання в середині Міжнародного Виставкового Центру в Києві, зі всіх дисциплін було біля 30-40 учасників, і багато глядачів, які приходили з інших виставок, адже поряд була виставка комп'ютерних ігор, та ще декілька, всіх навіть і не пригадаю. 

В Шепетівці десь показували свою майстерність?
Не було такої можливості, в школі не виступав, і нікуди не запрошували.

Не запрошували бо нецікаво? Чи можливо не знали про ваші таланти?
Незнаю, можливо і не цікаво, тому що не секрет, що після слова йо-йо, люди згадують звичайну дитячу іграшку, якою напевне всі грались в дитинстві, а можливо і не знали, хоча в ліцеї напевно і не було такої людини, яка не знала отого чувака з йо-йо=) 

Ну отой чувак же десь демонстрував свої таланти
Грав я лише в школі на перервах, на вулиці, і два рази виступав на змаганнях в Києві.

А що на вашу думку має змінитись в уявленнях людей щоб вони сприймали це заняття серйозно?
На мою думку уявлення людей про це заняття ніколи не зміниться, навіть у штатах де чемпіонати проводяться з 1998 року, і здається всі хоча б трошки могли б чути про це, але і там люди насамперед знають звичайне дитяче йо-йо 

Які є ще хобі у вас окрім йо-йо?
Серйозно більш нічим не займаюсь, захоплююсь копьютерною технікою, стараюсь вчити мови програмування, щоб було легше у подальшому навчанні та і для власного розвитку. 

Хто у нас в Україні найкраще володіє йойо? можливо хтось брав участь в талант шоу?
В 2011 році чемпіоном україни став Єгор Бойко з Дніпропетровська, а в цьому році змагання виграв Олексій Вакарчук також з Дніпропетровська, але хто стане чемпіоном україни в цьому році, побачимо у листопаді=)
Також на мою думку один з найкращих в Україні - Едуард Лєженін, в цьому році він посів 2 місце.

Ну що ж, побажаємо Владиславу нових досягнень та звершень, а для тих кого зацікавили заняття йо-йо можуть поспілкуватись з Владиславом особисто, ось посилання на його профіль в соціальній мережі Вконтакте - http://vk.com/watanabe.
Останнє редагування 24 серпня 2013, 00:22

Відео

0
репостів
0
репостів