Домашні тварини — це не лише радість, а ще й обов’язки

Коли у нас виникає бажання завести домашнього улюбленця, в уяві відразу виникають картинки, як гарний котик чи песик радіє нам, грається чи тихенько сидить поряд. Навряд чи у таких мріях ми розуміємо усю відповідальність, що означає бути власником тварини. Звичайно, є свідомі люди. Але більшість забуває, що домашні тварини — це не іграшка, а живі істоти, які потребують постійного догляду та уваги.

Аби не приймати поспішних рішень та не купувати собі домашнього улюбленця, щоб потім від нього відмовитися, варто знати усі обов’язки, які чекають власника тварини.

Миття та купання

Як і людям, тваринам потрібно митися. Особливо, якщо ви тримаєте котика чи песика у квартирі. Частота купання залежить від породи вашої тварини. Бо існують короткошерсті та довгошерсті. Короткошерстим достатньо буде прийняття душу 1-2 рази на рік. При цьому довгошерсті потребують водних процедур 1-2 рази на місяць. Ну і звичайно на частоту купання також впливає ступінь забруднення чотирилапого. Якщо ви вигулювали тварину у негоду, можна помити лише лапки. Не обов’язково при цьому купати повністю тварину.

Дуже важливим є шампунь, який ви придбаєте для купання тварини. Категорично заборонено мити домашнього улюбленця шампунем, яким користуєтеся особисто. Найкраще обирати миючі засоби у ветеринарних клініках, або спеціальних магазинах, які займаються продажем зоотоварів.

Знімок екрана о 19.24.17

Боротьба з блохами

Практично кожна собака та кішка заражається такими паразитами, як блохи. Домашній улюбленець може легко їх підчепити на вулиці чи через контакт з іншою твариною. Їх можна легко помітити навіть на довгій шерсті, проте інколи дуже важко позбутися. Для боротьби з блохами зараз існують шампуні, спреї, нашийники та спеціальні краплі.

Окрім бліх, тварини часто страждають від глистів та кліщів. Варто регулярно проводить дегельмінтизацію. Та особливо уважно оглядати тварину у теплі пори року на наявність кліщів. До речі, у ветаптеках та зоомагазинах вже існують препарати, які одночасно захищають тварину від бліх, кліщів та глистів.

Знімок екрана о 19.23.57

Якісне харчування та регулярний вигул

Зараз у продажі існує безліч різновидів корму для домашніх тварин. Вони, зазвичай, є збалансованими і враховують індивідуальні особливості тварин: їхню вагу, зріст, фізичну активність та стадії розвитку. Проте навіть з таким кормом тварина не завжди отримує достатню кількість вітамінів, мінералів та мікроелементів. Особливо, якщо ваш кіт чи собака любить харчуватися продуктами з домашнього столу. Тому люблячі господарі повинні дбати про здоровий раціон свого улюбленця.

Ну а про вигулювання певно знає кожен. Якщо тварина живе з вами у квартирі, їй щодня потрібна прогулянка на свіжому повітрі. В залежності від вашої тварини та її породи, це може бути навіть 2-3 прогулянки у день. Тварини потребують вигулу для здійснення своїх природних потреб, а також для здорового фізичного розвитку.

0
репостів
0
репостів