7 підказок для віддаленого керування командою

Зображення1

В сучасному світі все більше людей працює віддалено, тож управління на відстані також стає все частішою практикою. Якщо ви також починаєте працювати з віртуальними колегами, дана стаття може стати вам у нагоді.

Ми обговоримо принципи успішного управління повноцінної віддаленої команди у позитивному дусі навіть за умови недоступності офісу. Ось деякі з найкращих ідей!

Розпочніть день із короткого ранкового чату

Це не обов'язково означає необхідність повноцінного ранкового мітингу. Більшість людей і так вважає їх пустою тратою часу. Але коротке вітання з працівниками вранці є хорошою ідеєю. Це можна робити через один з робочих чатів, як от Slack.

Можете опублікувати ненав'язливе запитання — наприклад, як вони провели час на вихідних або спитатися, хто може порадити хороший телевізійний серіал або фільм. Спробуйте спершу завести діалог, а вже тоді писати про плани для команди на день. Звісно, якщо ви приготували конкретні завдання для кожного працівника, то можете їх обговорити особисто.

Налагодьте щотижневе підбиття підсумків

Звісно, щоденні мітинги в Zoom будь-кого можуть довести до сказу, але хоча б раз на тиждень таки збиратися варто. Відео допоможе краще познайомитися зі своїми колегами, що, в свою чергу, сприятиме лояльному ставленню в команді.

Щотижневий мітинг може стосуватися як бізнесу, так і особистих питань — спробуйте ці речі поєднати, оскільки це буде можливістю краще пізнати свою команду. Якщо ви їх влаштовуватимете на завершення робочої п'ятниці, то можна навіть запропонувати віртуально випити пива опісля.

Слід розуміти культурні відмінності

Якщо ваша команда міжнародного характеру, то слід очікувати зіткнення з певними особливостями й відмінностями культури. Наприклад, у деяких країнах до роботи ставляться дуже прискіпливо, тоді як у інших ставлення може бути дуже «вільним».

Якщо у вас є певні обов'язкові вимоги (як-от зобов'язання бути на робочому місці о 9:00), краще на цьому наголосіть і вкажіть, що це дуже важливі елементи роботи в даній компанії.

Однак також важливо утримувати й певну гнучкість. Наприклад, якщо ви приймаєте на роботу особу з Китаю, слід розуміти, що вони захочуть взяти відпустку на час китайського нового року. Зате вони можуть погодитися працювати під час інших свят, що може стати вам в нагоді.

Тож наймаючи осіб з інших земель детально обговоріть усі можливі деталі та особливості їх роботи й відпустки.

Спробуйте організувати тімбілдинг

Тімбілдинг вважається фундаментальним елементом будь-якого робочого середовища, а найкращим є те що ним можна зайнятися й віртуально!

Це можуть бути онлайн-ігри, квести або ж навіть цілі турніри, наприклад турнір з онлайн-блекджеку.

Такі заняття допоможуть вашим колегам краще між собою познайомитися та покращать відносити між ними. До того ж, це так весело!

Запропонуйте гнучкі години

Багато віддалених працівників залюбки працюють у обрані години. Ви можете їм у цьому допомогти запропонувавши гнучкий робочий графік. Наприклад, оголосивши, що робочий день починається о десятій ранку, але вони можуть починати його раніше, за умови, що відпрацюють 8 годин.

Якщо у ваших працівників є діти шкільного віку, можете їм запропонувати протягом робочого дня робити перерви, щоб відвезти дитину до школи й назад, але за умови, що вони потім відпрацюють витрачений на це час.

Побачите, що працівники будуть дуже вдячні за таке ставлення й працюватимуть ще краще й ефективніше на гнучкому графіку, ніж у офісі!

Переконайтеся, що у всіх є все необхідне для роботи

Деякі з ваших працівників можуть не мати вдома потужного комп’ютера, тож, якщо є така можливість, подумайте про те, щоб їх ними забезпечити. Також важливо, щоб у кожного працівника було тихе місце для роботи. В іншому разі для них можна орендувати офісний простір у місті.

Якщо ви турбуватиметеся про добробут своїх працівників, вони краще виконуватимуть свою роботу й тішитимуть вас хорошими результатами.

Зрозумійте, коли людям потрібен відпочинок

Віддалена праця має свої переваги та недоліки. Одним із недоліків є, власне, те, що в таких випадках складніше пояснити необхідність відпустки.

Наприклад, у когось можуть виникнути проблеми зі здоров’ям і їм певний час прийдеться відвідувати лікарню. У офісному світі такий працівник зможе поговорити з шефом про це наодинці й домовитися про відпустку. Натомість у онлайн версії це зробити складніше, особливо якщо ви ще не так добре не знайомі.

Якщо комусь потрібно у відпустку, спробуйте поставитися до цього з розумінням і дозвольте її. Також дайте працівникам знати, що вони завжди можуть до вас звернутися у випадку виникнення проблем чи запитань. Це допоможе покращити робочу етику й командний дух, і сприятиме продуктивнішій праці.

Управління командою може бути доволі складним, але з правильним приступом ви зможете забезпечити в команді дружню і приємну атмосферу. Найважливішим є переконатися в тому, що ви знаєте працівників особисто й закликати їх до соціалізації як команда, і як група індивідуумів.

Намагайтеся залишатися турботливим шефом і з розумінням ставитися до необхідності відпустки. І не переживайте, якщо вам щось не вдається — із часом це все стане легшим!

0
репостів
0
репостів