Як відучити дитину спати разом із батьками?

Елвін шопНайбільш поширеною проблемою усіх сімей є питання привчання дитини спати самостійно у своєму ліжечку. І тут питання не тільки у реакції дитини на нові умови, а й в страху батьків, адже це такий собі новий етап дорослішання дитини, якщо маля звикло кожну ніч спати разом із татом і мамою. Як усе організувати, щоб дитина не відчувала дискомфорту та не відбулось протесту, читайте далі.

Освоюємо нове місце

Для дитини перехід на нове місце може бути стресом. Але якщо придбати оригінальне спальне місце у вигляді улюбленого суперкара elvin.shop/mebel/krovati/car-bed/, мультгероя чи супергероя, то зробити це зоною комфорту буде цілком реально.

Важливо, щоб малюк оцінив нове ліжко самостійно, адже річ, яку бажає дитина легше подати. Теж саме стосується постелі - нехай дитина обере комплект самостійно. Вдома на нове ліжко необхідно разом усе постелити та покласти улюблену іграшку, щоб дитина відчувала себе у безпеці.

В перші вечори, ночі малюк може прокидатися або довго засинати, тож потрібно, щоб мама, тато були поруч. Навіть якщо доведеться мамі бути цілу ніч на одному ліжку з малюком, воно того буде варте, адже не усі діти одразу звикають до самостійності.

Можна виконати ряд дій, щоб дитина навчилася спати сама:

  1. У перші ночі лягати біля дитини, поки вона не засне.
  2. Далі сидіти поруч на ліжку.
  3. Через декілька днів пересісти на стілець та бути з дитиною, доки вона не засне.
  4. Потім по трохи змінювати траєкторію і відсідати трохи далі у бік дверей.
  5. В результаті стілець уже буде біля дверей, а потім після усіх ритуалів перед сном, батьки зможуть виходити з кімнати.

Звичайно, деяким дітям важко засинати самостійно, однак працювати в цьому напрямку необхідно. Також не варто втілювати нові зміни разом з іншими, наприклад, зі зміною дитячого садочку.

Бажано починати дії до періоду формування у дитини страхів, в ідеалі до 3-4 років. Однак, якщо дитина наполягає на своєму і хоче спати з батьками, то тут треба дати відповідь на питання, а хто ж приймає рішення у сім'ї - дитина чи дорослі? Тут головне батьківський авторитет, вміння працювати та домовлятися.

Що обрати?

Варіантів вибору спального місця для дитини є безліч і скоріше залежать від кількості місця у квартирі, будинку та окремій кімнаті. Для дитини в elvin.shop можна обрати:

  • ліжечка-машинки;
  • дерев'яні ліжка чи з малюнком;
  • двоярусні або ліжко-кімнати;
  • ліжко у вигляді будиночка;
  • дивани;
  • розкладні крісла.

Для повноцінних дитячих кімнат зручним варіантом будуть ліжка у формі машинок чи будиночків, а якщо дітей 2-є, то і двоярусні, які допоможуть заощадити простір.

Сучасні меблі є зручними та мають яскравий дизайн, а отже неодмінно сподобаються будь-якому малюкові. Якщо батьки турбуються про якість матрацу та його наповнення, то деякі виробники можуть поставити ту модель, яку захочуть батьки. Однак у кріслах така функція відсутня.

Оригінальним рішенням є встановлення дивану-ліжка. На вигляд диван, але це повноцінне спальне місце для дитини зі зручним матрацом. Також популярними є ліжечка-будинки, які перетворюють кімнату на окреме житло для діток, де вони мають власний будинок.

Тож, якщо питання окремого сну на порядку денному - варто потроху починати впроваджувати заплановане. Найголовніше робити це поступово та залучати дитину до вибору спального місця, постелі аби дитина хотіла сама спати на новому місці. З вдалою стратегією та інструментами вже скоро дитина сама не захоче спати разом із батьками.

0
репостів
0
репостів