Біль у горлі та як швидко його подолати

dd295fef1796c96d045dd0df8f622953В літню пору, здається, важко уявити таку проблему як біль в горлі, однак саме в цей період легко підхопити інфекцію, яка спричиняє запалення задньої стінки горла, мигдалин. Окрім інфекцій причиною захворювання можуть стати також переохолодження організму, алергія, надмірне вживання холодних напоїв або ж травмування слизової та її пересушування. Першою допомогою подолання болю стане інтернет аптека, де можна швидко придбати прямо з дому необхідні медикаменти, адже можуть розвиватися і супутні симптоми як, наприклад, озноб, нежить, утруднене дихання, втрата голосу, нездужання.

Долаємо біль місцевим лікуванням

Надзвичайно ефективним методом подоланням болю в горлі стане місцева терапія:

  • полоскання препаратами, які мають антисептичну, протизапальну дію. Тож, горло рекомендується полоскати такими медикаментами як, наприклад, Фурацилін, Мірамістин, Ротокан, Хлорофіліпт, Гівалекс. Якщо часу на очікування зовсім нема - можна приготувати вдома такий розчин - на 250 мл води додати по одній чайній ложці солі та соди. Полоскати горло треба не менше 4 разів на день;
  • використання спреїв для горла з антимікробною, знеболювальною дією - Орасепт, Біопарокс, Каметон, Стрепсілс, Гексорал та інші. Використовувати їх варто в проміжках між полосканням горла по інструкції;
  • пастилки для горла, наприклад, Декатилен, Септефрил, Фарингосепт мають дещо короткочасну дію, однак теж стануть в нагоді для подолання болю.

Якщо біль не зникає - варто звернутися до лікаря, не займатися самолікуванням. Якщо причина болю - бактерії, то тоді рекомендують застосовувати антибактеріальні засоби. 4820058671276Можна навіть самостійно діагностувати чи є стрептококова ангіна. Придбати такий тест можна в https://apteka-ds.com.ua/catalog/medykamenty, а результат можна отримати вже за 10 хвилин.

Корисні рекомендації при лікуванні горла

Не завжди лише медичні препарати дають бажаний результат, а й режим, при якому хворий може швидше одужати. Тож, варто дотримуватися таких рекомендацій:

  1. Пити багато рідини, щоб зменшити концентрацію токсинів в організмі та пришвидшити їх виведення. Також вода низить температуру і попередить зневоднення організму.
  2. Вживати "м'яку" їжу, щоб запобігти додаткового травмування горла.
  3. Пити не гарячі чаї з лимоном, медом.
  4. Якщо палите - відмовтеся на деякий час від шкідливої звички.
  5. Слідкувати за рівнем вологості повітря в кімнаті, адже чим вища вологість, тим краще для слизової. Оптимальна вологість - 40-60%.
  6. Одягатися по погоді.
  7. Намагатися дихати через ніс.
  8. Не кричати, уникати надриву в голосі.

Таким чином, є досить ефективні методи лікування горла, які можуть швидко допомагати. При використанні препаратів варто звернути увагу на алергени, які можуть викликати алергічні реакції, а також рекомендації лікаря. До того ж, спеціальний режим допоможе усунути проблему швидше і пам'ятайте - наше здоров'я в наших руках!

0
репостів
0
репостів