Факти та міфи про натуральну косметику

Натуральна косметика вже настільки популярна, що її можна придбати в багатьох торгових мережах. Попит на неї цілком виправданий: обізнаність споживачів зростає – і натовпи людей, задоволених тим, як натуральна косметика впливає на їхню шкіру, почали активно її використовувати. Зручно, що магазин еко продуктів може запропонувати широкий вибір різних натуральних засобів.

Навколо природної косметики з’явилося багато міфів, які можуть бути шкідливими. Ми спробуємо спростувати їх, щоб ви як потенційні споживачі могли робити зважений вибір і враховувати всі особливості такої продукції.

Натуральна косметика: факти й міфи, які потрібно знати

Міф 1. Аптечна косметика безпечніша за натуральну

Аптечна косметика вважається більш безпечною, адже її часто рекомендують дерматологи та фармацевти. Звісно, такі засоби безпечніші, ніж натуральна косметика, виготовлена на кухонному столі. Однак правда полягає в тому, що всі косметичні засоби, як натуральні, так і звичайні, повинні відповідати однаковим вимогам щодо їхнього безпечного використання та експлуатації.

Виробники мають дотримуватися загальнообов'язкових норм, які регулюють функціонування косметичного ринку. Кожен засіб повинен пройти оцінку безпеки, яка так само сувора для всіх груп косметики. При цьому враховується сировина, процедури виробництва продукції, її дія на шкіру тощо. Якщо будь-який із косметичних засобів не відповідає вимогам, то він не отримує позитивної оцінки безпеки та дозволу на продаж. Це стосується і натуральної косметики.

Факт: купуючи натуральну косметику «ручної роботи», тобто зроблену в домашніх умовах, ми повинні усвідомлювати те, що вона не пройшла низку тестів і оцінок безпеки. Такі засоби насправді можуть бути менш безпечними, ніж придбані в магазині, тож їх слід використовувати обережно.

Міф 2. Натуральна косметика робиться вдома на кухонному столі

Факт 1: Багато людей займаються виготовленням косметики вдома, але вони роблять це як хобі. Поки такі косметичні засоби не пройдуть необхідні тести, їх не можна продавати та реєструвати як косметичний засіб.

Факт 2: Натуральну косметику можна робити в домашніх умовах, але у спеціально адаптованих приміщеннях. Її виробництво повинно відповідати суворим вимогам чистоти. Готовий косметичний засіб необхідно зберігати за певних умов та пройти оцінку безпеки. Люди, які займаються виробництвом натуральної косметики, повинні отримати необхідний дозвіл на її продаж, перш ніж виходити на ринок. Тож діють ті самі правила та законодавчі норми, що і для аптечної косметики.

Міф 3. Натуральна косметика не містить консервантів

Поширена думка, що натуральна косметика – без консервантів. Це не так, адже натуральні засоби, що містять воду в складі, як і аптечні, також містять консерванти. Це не стосується лише конкретної групи натуральної косметики – так званої свіжої косметики.

Факт 1: Натуральні засоби на водній основі містять доданий консервант, який забезпечує їхню довговічність та дозволяє зберігати їх довше.

Факт 2: Консерванти, які використовуються в натуральній косметиці, більш м'які, ніж ті, що застосовуються у звичайній, і повинні відповідати певним вимогам.

Факт 3: Натуральні засоби, що містять м'які консерванти, мають обмежений термін зберігання. Часто цей термін коротший, ніж у звичайної продукції. Варто також пам’ятати, що виробники натуральної косметики дуже часто вказують на упаковці, в який час від першого застосування слід використовувати косметику.

Факт 4: Свіжа косметика не містить доданих консервантів, але має специфічні умови й період безпечного зберігання та використання.

Як бачите, натуральна косметика може стати гідним аналогом аптечної. Бажаємо вдало підібрати свій засіб!

0
репостів
0
репостів