Історія появи та розвитку бензопил

Достовірної інформації про те, хто перший придумав бензопилу немає. Як відомо класична пила складається з ланцюга, шини, рами і двигуна. Важко собі уявити, що все це винайшли одночасно. Ланцюгову пилу використовували ще в початку XIX століття, а бензиновий двигун внутрішнього згоряння з'явився через майже 70 років.

До чого тут медицина?

Перша згадка про ланцюгової пилки відноситься до 1830 року, коли Бернард Хайн - німецький протезист запропонував інструмент для відрізання кістки. Це був ланцюг, що складається з окремих ланок, скріплених між собою.

В дію він приводився ручкою, яка крутила зірочку і рухала ланцюг по шині. Так з'явився хірургічний інструмент - остеоскоп, що став прообразом ланцюгових пилок.

Ручні помічники у валці лісу

Перший патент на ланцюгову пилу був виданий Walter S. Shipe в 1885 році. У свій винахід, автор в якості двигуна пропонував використовувати парову машину або коня. Надалі вдосконалення йшло по шляху створення мобільної версії пили і поліпшення конструкції зубів ланцюга. Було зроблено багато спроб пристосувати ці громіздкі конструкції для валки і розпилювання лісу.
 
Так в 1919 році Ole J. Kendon винайшов ручну в повному сенсі пилу. В дію вона приводилася рукою людини. Однак, це була вже дійсно малогабаритна пила зі звичною сьогодні шиною, призначена для використання одним робочим.

Можливістю сьогодні купити бензопилу Хускварна, Shtihl, Echo або будь-який інший марки, ми зобов'язані Андреасу Штиль і Джозефу Бафорд Кокс. Перший в 1926 році запатентував електропилку, а 1929 році - бензопилу і налагодив їх масовий випуск.

Другий - професійний лісоруб, запропонував більш досконалу конструкцію ланцюга. Через деякий час, він разом з дружиною, створив фірму Oregon, яка і до цього дня випускає ланцюги і шини.

Перші конструкції бензопил передбачали їх використання двома операторами, так як вага цих зразків була вельми солідною. Остаточно бензопили отримали свої звичні характеристики в кінці 40-х на початку 50-х років минулого століття, коли з'явилися легкі і міцні сплави і компактні, досить потужні двигуни. Пили стали настільки легше, що ними змогла успішно управляти одна людина.

Сьогодні виробники пропонують сотні моделей бензопил на будь-який смак і для вирішення найрізноманітніших завдань. Широко представлені професійні інструменти для заготівлі лісу, зручні бензопили для домашнього господарства і будівництва. Розібратися в цьому різноманітті і зробити правильний вибір допоможуть консультанти в будь-якому спеціалізованому магазині.

0
репостів
0
репостів