Як зароджувались та розвивались лотереї

Лотереї постійно змінюються і безперервно ростуть. Згідно з офіційними даними, в 2015 році ринок онлайн ігор склав 37.91 мільярдів доларів США! Прогнози передбачають, що ця сума збільшиться майже в два рази в 2019 році, склавши близько 59.79 мільярдів доларів. Чи потрібно говорити, що індустрія лото онлайн зростає по всьому світу. Нам доведеться дочекатися кінця грудня, щоб отримати повний звіт статистики, але зрозуміло вже зараз, як швидко все змінюється. З чого ж почалися лотереї і як вони стали тими іграми, в які ми граємо сьогодні? Давайте разом з лотереєю Loto380 зробимо невелику подорож у часі і з'ясуємо!

Класика

Лотереї починають своє існування з ігор Кено. Перша згадка лотереї датується часом китайської династії Хань між 205 і 187 роками до нашої ери. Вважається, що такі ігри, як Кено, допомагали фінансувати оборонні проекти, такі як Велика китайська стіна.

Інші історичні документи, такі як «Іліада Гомера», також згадують, що на шолом Агамемнона поміщаються лоти, щоб визначити, хто буде боротися з Гектором.

Пізніше під час Римської імперії були проведені перші відомі європейські лотереї. Ці ігри часто відбувалися під час обідів в колі сім'ї та друзів. Це були прості ігри, в яких кожен гість отримував приз. Присутні отримували квиток, і кожен квиток був пов'язаний з предметом в будинку, наприклад кухонним начинням. Якщо говорити узагальнено, лотерея була формою перерозподілу багатства між багатими.

Пізніше була проведена перша лотерея з відкритим продажем квитків публіці. Перша згадка про подібну продажу лотерейних квитків можна датувати часом правління імператора Августа. Як і у випадку з Китайської імперією, виручені кошти були використані для відновлення Риму, а в якості виграшу виступали не гроші, а різні артефакти різної цінності.

Покажіть гроші

Вперше грошові призи стали розігруватися в лото в 15 столітті в країнах Південної Європи. У ряді міст почали проводитися публічні лотереї для збору грошей і надання допомоги спільноті. Після тиражів кошти роздавали потребуючим.

Пізніше в 17 столітті лотерея з'явилася і в Голландії, де вона стала популярним засобом надання допомоги менш щасливим. У 1449 році була проведена перша італійська лотерея для фінансування війни проти Венеціанської Республіки.

Сучасна історія

Лотереї пройшли довгий шлях від воєн, розподілу багатства і фінансування проектів уряду. У деяких країнах лотереї та азартні ігри були оголошені поза законом, в той час як інші розглядали їх як спосіб розвитку місцевої економіки і з цією метою проводили свої місцеві розіграші. Незалежно від ситуації, кожна країна має свої власні правила гри в національні та міжнародні лотереї, а також розміри виграшів і правила отримання призів. Країни, які проводять власні лотереї, можуть прийняти рішення про пожертвування частини виграшів на користь якогось благодійного проекту.

Зародились нові види лотерей:

  • Миттєві
  • Онлайн
  • Комплексні
  • Букмекерські

Тепер, коли сучасні технології докорінно змінили процес гри в лото і перенесли процес з паперу на електронні екрани, ми впевнені, що індустрія продовжить активно змінюватися і помітно зростати. Чи хочете ви бути свідком розвитку подій або стати їх активним учасникам, вибір за вами!

0
репостів
0
репостів