Як правильно вибрати EDC ніж

Що таке EDC?

Якщо ви зацікавитесь ножевою темою, ви одразу побачите, що багато людей та веб-сайтів використовують слово EDC, як синонім термінів «кишеньковий ніж» або «складаний ніж». Але що насправді означає EDC? Також, які характеристики мають бути у ножа EDC?

Фактично, це – абревіатура. EDC розшифровується як Every Day Carry. «Для повсякденного носіння». Технічно поняття «EDC» просто посилається на всі речі, які ви носите в кишені. Це можуть бути ручка, ключі, ніж, ваш телефон, ліхтарик… У цьому контексті EDC ніж, це ніж, який ви можете носити з собою для полегшення вирішення повсякденних проблем та діл. Компактний, надійний, зручний та дозволений законодавством. Давайте трохи розберемося, що це означає ...

Ви можете носити з собою майже все, що завгодно, і назвати це EDC.

Більшість людей буде дивувати, що ви носите з собою ніж. Але ніж - це насамперед інструмент, а не зброя. Він часто замінює ножиці або зуби у більшості повсякденних діл. Тож, це – лише дуже зручне пристосування, що просто полегшує ваше звичайне життя пересічного громадянина

Як правильно вибрати EDC ніж?

Варто лише звернутися до сучасних інтернет-магазинів, і у вас, з незвички, може піти обертом голова. Стан справ можна охарактеризувати як: "багато всього і різного".

Але все ж варто пам'ятати чотири простих правила, які допоможуть зробити вам вибір без особливого клопоту:

1. Ніж потрібен, щоб різати.

Так, часом доведеться робити щось нестандартне: підчіплювати, відгвинчувати, стругати. Але буде це набагато рідше.

Тому, різного роду клинки з «пилами», стропорізами, стилети, кинжали, товстелезні «ломи», для EDC непотрібні і незручні.

2. Зайву вагу - геть.

Вам носити цей ніж з собою кожен день. Як би не хотілося обзавестися чимось солідним і надійним, пам'ятайте про вагу. Міцність ножа краще отримати за рахунок якісних матеріалів і та кваліфікованої збірки на сучасній збиральній лінії. Щось в районі 150 грам - оптимальний варіант.

3. Складаник підійде краще.

Ніж з фіксованим клинком (нескладаним) більш корисний у турпоході або на кухні. У місті він створить масу незручностей через свої габарити і необхідність носіння піхов.

Поліції та оточуючим шаблюка на вашому боці теж мабуть не дуже сподобається. Непомітний складаний ніж позбавлений всіх цих недоліків.

4. Ціна - питання балансу.

Не варто брати відверту дешевку – і різати буде погано і зламається швидко. Але і переплачувати не варто. Такий ніж буде просто шкода зламати або втратити. Але ж від цього не застраховані навіть брендові складаники типу Spyderco або Benchmade.

Та й якість у західних брендів подекуди підкульговує останнього часу.

Дивишся на чергову таку річ, та ніяк не можеш відігнати думку, що воно того не коштує.

Отже, західні бренди - дорогі. А вітчизняний виробник не пропонує взагалі майже нічого.

Так який EDC ніж краще купити?

Непоганий варіант - китайські бренди, що випускають товар для продажу на багатому заході. Замовник у них прискіпливий, тому халтуру вони не женуть.

Ножі від CH Outdoors, SRM, Real Steel, Bestech Knives відрізняються непоганим співвідношенням ціни і якості, та й виглядають цілком сучасно. Моделей у них багато, користуючись вищевказаними правилами і особистим смаком вибрати щось буде зовсім не складно.

Та головне, пам’ятайте, що для кожного власника ножа найважливішою є насамперед – голова. Бо ніж, то доросла річ для дорослих розумних людей.

Тож, думайте, купуйте, використовуйте за призначенням, та, головне, будьте усі здорові!

0
репостів
0
репостів