За і проти використання вживаних запчастин

Під автомобільною розборкою, мається на увазі офіційно працююча компанія, що займається спродажем запчастин, демонтованих з легкового транспорту непридатного для відновлення. Купуючи дешеві автомобілі після аварії автомобільна розборка отримує прибуток шляхом їх перепродажу. На прилавки потрапляють вироби зняті з транспорту, що не вичерпав робочий ресурс. Отже, вони придатні для повторного використання по призначенню під час ремонту. Але це виправдано тільки в разі співпраці з відповідальним розбиранням.

Сильні та слабкі сторони співпраці з розбиранням

Сучасні автомобільні розбирання що пропонують деталі до легкових автомобілів, давно перестали бути звичайним звалищем. Це великі майстерні, де на стелажах розкладені 1000 найменувань оригінальних запчастин до іномарок. Співпрацюючи з таким продавцем, власник машини може розраховувати на наступні переваги:

  • Купівля дешевих заводських комплектуючих. Розбірки продають оригінальну продукцію в кілька разів дешевше нових заводських та навіть неоригінальних аналогів. З огляду на те, що запчастини зняті з легкових машин, що потрапили в аварію їх знос зазвичай мінімальний.
  • Наявність комплектуючих до будь-яких моделей автомобілів. На автомобільному розбиранні можна знайти деталі, до машин, які були зняті з поточного виробництва. Водіям доступні агрегати в зборі, деталі салону, кузовні елементи та інші запчастини для ремонту транспорту з пробігом.
  • Простота пошуку необхідних вузлів і агрегатів. З огляду на те, що автомобільні розбирання пропонують свою продукцію в інтернеті, пошук потрібних виробів не доставляє проблем.
  • Наявність кузовних елементів в тон автомобілю що ремонтується. Завдяки цьому можна знайти кришку багажника, двері, крила та інші деталі, колір яких повністю відповідає основному відтінку транспортного засобу.

Автолюбитель, який використовує в ремонті машини старі комплектуючі, повинен пам'ятати, що на розбирання потрапляє різний транспорт. Відповідальні компанії здійснюють купівлю автомобілів після аварії або які не пройшли митне очищення. 

Деталі, які небажано використовувати уживаними

Власники легкових автомобілів з пробігом розуміють, що на розбиранні пропонується товар що був у використанні. Отже, у нього є певний знос. Тому, якщо автолюбитель звик використовувати тільки нові комплектуючі, то співпраця з розбиранням йому не підійде, тоді ліпше купити новий автомобіль Opel і не морочити собі голову. Однак економні українці прекрасно розуміють вигоду використання уживаних комплектуючих. Це дозволяє мінімізувати витрати на утримання машини.

Звичайно, економія виправдана не у всіх ситуаціях. Є деталі, використання яких можливе лише в новому стані. Це стосується вузлів і агрегатів, що впливають на безпеку. Нескладно здогадатися що купувати старі елементи гальмівної системи або рульового управління ризиковано і нічим не виправдано. Новими купуються будь-які видаткові матеріали. Встановлюючи забитий фільтр очищення палива або повітря розраховувати на нормальну роботу транспортного засобу безглуздо.

На чому дійсно можна заощадити

Як показує практика на автомобільному розбиранні краще купувати комплектуючі, які не впливають на керованість автомобілем. До популярних уживаних запчастинах варто віднести:

  • будь-які декоративні елементи в салоні та на кузові;
  • всі кузовні частини;
  • двигун та трансмісію в зборі;
  • повністю укомплектовану коробку передач;
  • елементи оптики та електричні прилади.

Звичайно, можна купувати та інші запчастини, але важливо чітко визначати їх залишковий ресурс. Купуючи великі агрегати в зборі бажано звернутися за допомогою до фахівців. Адже зрозуміти, наскільки зношений двигун без його розбирання дуже складно.

Розбирання автомобілів — економія або ризик

Вибираючи між оригінальними новими запчастинами, неоригінальною китайською продукцією та уживаними деталями автолюбитель повинен враховувати пробіг машини та вплив запчастин на безпеку. При цьому заводські комплектуючі нехай і колишні у вживанні завжди краще нових аналогів, зроблених в піднебесній.

Звичайно, якщо фінансові можливості автолюбителя дозволяють купувати заводські нові деталі, то з вибором проблем не виникне. Але більшості власників старих іномарок купити оригінальну продукцію не по кишені. А ось знайшовши відповідальне автомобільне розбирання можна на довгі роки розв'язати питання з ремонтом і утриманням машини. Головне довіряти продавцю і вміти перевіряти запчастини колишні у вживанні.

0
репостів
0
репостів