Як облаштувати комфортний та функціональний санвузол у невеликому приміщенні?

Якщо ви плануєте ремонт у невеликій ванній кімнаті, запам'ятайте словосполучення "прихований монтаж". Заховайте у стіни все, що тільки можливо — бачок унітаза, корпуси змішувачів та душової системи. Змішувачі прихованого монтажу для ванни чи раковини можна замовити у будь-якому магазині сантехніки, наприклад тут. Оберіть інсталяцію та підвісний унітаз, адже він займає менше місця, ніж підлогова модель із бачком. Настінні аксесуари — мильниця, тримач туалетного паперу та йоржика також стануть у пригоді. 

Як заощадити простір без шкоди для функціональності?

Зазвичай власникам невеликих приміщень радять відмовитись від усього зайвого, встановивши лише базові елементи сантехніки. Чим більше вільного місця залишиться у приміщенні — тим краще. Ми згодні з цим твердженням, але за умови, що не доведеться поступатись гігієною чи комфортом. До прикладу, ви можете не встановлювати повноцінну чашу-біде, адже її функцію легко виконає унітаз з функцією біде, кришка-біде, або звичайний гігієнічний душ. Обирайте, що вписується у ваш бюджет. 

Важливо, щоб у ванній вистачало місця для зберігання засобів для догляду за тілом, косметики та інших дрібниць. Тумба під раковину бере на себе більшість функцій зберігання. Ви можете відмовитись від пенала, замінивши його дзеркальною галереєю, що монтується у стіну. Візуально ви отримаєте звичайне дзеркало, але воно стане зручним місцем для зберігання зубних щіток, косметики чи ліків. Ви також можете відмовитись від рушникошусарки, якщо вважаєте їх громіздкими чи не естетичними. Але організуйте "теплу стіну" з гачками, де висітимуть рушники та халати. Інакше вам доведеться сушити рушники на батареях.

Чи варто об'єднувати ванну з душовою зоною?

Власникам невеликих санвузлів доводиться обирати, що встановлювати — ванну чи душ. Родини з дітьми зазвичай обирають ванну, адже малюки так люблять хлюпатись у воді. При цьому дорослі члени сім'ї змушені приймати душ, стоячи у ванній під струменем із ручної лійки. Об'єднання ванни з душем — це великий компроміс, але ми розповімо, як зробити його максимально зручним для всіх користувачів. 

  • Обирайте ванну із сифоном по центру. Так вам не доведеться тулитись до краю;
  • Придбайте душову систему із повноцінною верхньою лійкою, адже ручна лієчка не призначена для приймання душу;
  • Встановлюйте душову систему по центру ванни, щоб лійка розміщувалась над сифоном;
  • Закрийте ванну скляною перегородкою. Пластикові чи текстильні шторки прилипають до тіла, з часом покриваються пліснявою та псують інтер'єр.

Якщо ви прислухаєтесь до цих порад, то зможете обрати ванну, у якій буде зручно лежати та стояти. Звертайте увагу на кут нахилу спинки та наявність підтримки плечей і зони попереку. Не варто обирати прямокутну модель з ідеально рівним дном, адже в такій неможливо зручно розміститись. Форма дна не так важлива, як наявність антислизького покриття. Сантехніка із литого акрилу зовсім не слизька, сталеві та чавунні моделі мусять мати рельєфне дно, або спеціальне покриття. 

0
репостів
0
репостів